Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mečiar po rokoch prehovoril: Slová, ktoré vás postavia zo stoličky! Som ten, čo spravil najviac

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar sa svojimi činmi zapísal do pamäti ľudí navždy. Dnes 74 – ročný dôchodca sa z verejného života stiahol a užíva si súkromie svojej chalupy v obci Dolná Poruba. Jeho slová, ktorými sa aj dnes prezentuje nahnevajú nejedného Slováka. Sebavedomie mu teda z čias vládnutia zostalo.

Vladimír Mečiar slovami chvály na svoju osobu nešetril. Po tom, ako sa stiahol z politickej scény sa novinárom vyhýbal, dnes ale spravil výnimku a tu sú jeho slová. Tvrdí, že on je osobou, ktorá pre Slovensko urobila za posledné storočia najviac. "Pozrite sa, som Slovák, ktorý toho od 4. storočia pre Slovensko spravil najviac. Ale mňa uznanie nezaujíma. Je dôležité, aby si vnúčatá vážili svojho deda, ostatní nech si myslia, čo chcú." 
 
V silných a odvážnych slovách pokračoval: "Za Mečiara sme išli najrýchlejším tempom a mali sme republiku v najlepšom stave zo všetkých stredoeurópskych štátov."
 
Jedna z dvoch najvýraznejších osobností rozdelenia ČSFR, spomenul aj túto dôležitú udalosť z roku 1993. "Je pravda, že to boli veľmi zložité rokovania. A tiež aj zdĺhavé," povedal. Podľa jeho slov sa snažili federáciu udržať ale bolo to nemožné, či už zo strany ľudí alebo politikov, ktorý boli rázne proti. 
 

Mečiarov terajší život

Verejnosti sa stráni, svoj dôchodok si užíva na chalupe. Bežný deň opísal Mečiar dokonalo: "Ráno vstanem a už mi beží dôchodok." Na záhrade vraj pestuje slivky, jablká a už šesť rokov chová ovce. Nepovažuje sa však za baču. To je podľa jeho názoru vysoká funkcia a je treba mať aj vysokú kvalifikáciu. 
 
Aj keď už sa nezapája aktívne, stále sleduje, čo sa deje na Slovensku i v Česku. Prekvapením je aj jeho názor na migračnú krízu. Patriot Mečiar tvrdí, že vôbec nejde o veľký problém. "V 90. rokoch utekali ľudia pred vojnou z Juhoslávie, takže nejde o nič nové. Na Slovensku žije 13 národností, Slováci sú v zahraničí. Je treba sa s tým iba vyrovnať," je presvedčený. 
Viac o téme: SebavedomieSúkromieTvrdeniaMečiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu