Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Saktora naštval anonym!

Ivan Saktor podal na neznámeho autora listu trestné oznámenie.
Ivan Saktor podal na neznámeho autora listu trestné oznámenie.

BANSKÁ BYSTRICA - Primátor Ivan Saktor sa hnevá! Poriadne ho „vytočil“ anonym plný vulgarizmov, urážok a osočení, ktorý si našli vo svojich schránkach mestskí poslanci. Neznámy autor totiž v liste obviňuje z klamstva a úplatkárstva aj jeho. Saktor už naňho podal trestné oznámenie.

„Autor anonymného listu spôsobil primátorovi nepríjemnosti medzi známymi, na pracovisku aj v rodine,“ povedala nám hovorkyňa banskobystrického primátora Monika Pastuchová. Ivan Saktor podal na neznámeho pisateľa trestné oznámenie. Autor listu ho okrem iného obviňuje z úplatkárstva v súvislosti s kauzou „trolejbusy“. „... machinácie sa v meste zakrývajú živením kauzy spustenia trolejbusov. Mesto sa bojí spustiť trolejbusy, pretože nechce povedať, že boli v príšernom stave...“ píše anonym.

Trolejbusy zmizli z ulíc Banskej Bystrice už pred rokom a pol. Ivan Saktor viackrát sľuboval ich návrat do ulíc, no doposiaľ sa tak nestalo. „Mesto urobilo pre návrat trolejbusov do ulíc už všetko, nič nezdržiava,“ bráni primátora jeho hovorkyňa. „Ak má pisateľ listu relevantné informácie o korupcii, je povinný dať ich polícii,“ myslí si jeden z banskobystrických mestských poslancov Asen Almáši, ktorý anonym hodil do koša.

„Keďže ide o nepodpísaný list, nezaoberám sa ním,“ tvrdí poslankyňa Ľudmila Priehodová. Pisateľ si dal tú námahu, že takmer dvojstranový list plný urážok a vulgarizmov poslal na súkromné adresy 31 mestských poslancov. Podľa policajnej hovorkyne Márie Faltániovej za to môže byť „odmenený“ až päťročným trestom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu