Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slováci môžu pokoriť rekord: Prvý raz v histórii majú na dosah astronomickú sumu peňazí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - V piatok 7. októbra 2016 budú slovenskí hráči v lotérii Eurojackpot po prvýkrát v histórii hrať o 90 miliónov eur. Ide o maximálnu výhru, ktorú možno v lotérii Eurojackpot získať a zároveň ide o jackpot, o aký sa doteraz na Slovensku ešte nehralo v žiadnej lotérii. Slováci majú v hre o závratnú výhru rovnaké šance ako hráči v ďalších 16 európskych krajinách.

Hrať o maximálnu výhru v Eurojackpote sa bude takmer presne na prvé výročie vstupu Slovenska do skupiny krajín, v ktorých sa táto lotéria prevádzkuje. Prvé žrebovanie Eurojackpotu s účasťou Slovenska sa totiž uskutočnilo 9. októbra 2015. V ten piatok padol jackpot v hodnote 31 579 233,10 eura, vyhral ho hráč zo Španielska.

Ošiaľ menom bločková lotéria po troch rokoch: Spoveď Andreja (31), ktorému sa podarilo vyhrať

Maximálny Eurojackpot padol len raz, a to v piatok 15. mája 2015. Šťastie mal vtedy hráč z Českej republiky. Závratnú výhru 90 mil. eur, resp. 2,466 miliardy českých korún, mu priniesli čísla 12, 14, 18, 38 a 46 a dodatkové čísla 9 a 10.

Sedem šťastných čísel

Ako vyhrať 90 mil. eur v hre Eurojackpot? Základom je tipovať 7 šťastných čísel, teda 5 z 50 hlavných čísel a 2 z 10 dodatkových čísel. A potom už len čakať na zverejnenie výsledkov žrebovania, ktoré sa uskutoční budúci piatok vo fínskych Helsinkách.

Ak hlavná 90 miliónová výhra poputuje na Slovensko, jej výherca má 35 dní od žrebovania na to, aby si uplatnil nárok na vyplatenie výhry. Výhra je oslobodená od dane a okrem obrovskej sumy dostane hráč aj ponuku na bezplatné psychologické a finančné poradenstvo. TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. výhercovi garantuje absolútnu anonymitu.

Všetci tí, ktorí veria v šťastenu, si môžu podať stávku v lotérii Eurojackpot niekoľkými spôsobmi - na ktoromkoľvek predajnom mieste spoločnosti TIPOS, prostredníctvom webovej stránky, cez mobilnú aplikáciu či SMS. Dôležitú rolu hrá čas, ktorý je len do piatka 7. októbra do 18. hodiny.

Slováci môžu pokoriť rekord:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: VýhraJackpotLotéria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu