Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Marka Prostináka prišli povzbudiť hokejisti

Najťažšie zraneného nováckeho pacienta Marka Prostináka prišiel povzbudiť reprezentant Karol Križan Zobraziť galériu (3)
Najťažšie zraneného nováckeho pacienta Marka Prostináka prišiel povzbudiť reprezentant Karol Križan

KOVÁČOVÁ - Je to veľký bojovník! Marek Prostinák (24), najťažšie zranený pacient po hroznom výbuchu vo Vojenskom opravárenskom podniku v Novákoch, sa uzdravuje.

Včera ho prišiel do Národného rehabilitačného centra v Kováčovej povzbudiť aj hokejový reprezentant Karol Križan. Pri pohľade naňho aj niekoľko milých darčekov sa Marek usmial! „To nie je bežné, väčšinou sa takto poteší z nás najbližších alebo kamarátov. Karola Križana však asi spoznal!“ tešila sa z dojemného okamihu aj starostlivá mama Tatiana Prostináková, ktorá sa synovi neustále venuje. „Zatiaľ ešte nevieme, čo všetko Marek vníma, do akej miery nám rozumie. No vidíte sami: darčeky ho isto tešia.

Predtým bol Marek ako chodiaca encyklopédia. Spolu s otcom i bratom poznali všetkých hráčov aj s ich úspechmi,“ dodala Prostináková. Včera sa veľmi tešila, že Marek v Kováčovej zo seba vydal prvé slová, aj keď to boli zatiaľ len hlasnejšie povzdychy.

Nápad potešiť Marka darčekom od hokejových reprezentantov skrsol v hlave jeho otca. Nový Čas zabezpečil dres i fotografiu s podpismi hráčov z MS v Moskve v spolupráci so Slovenským hokejovým zväzom. Karol Križan priniesol vlajku a svoju brankársku hokejku, na ktorú hneď pridal venovanie. „Keď sa v marci stala tá tragédia, hral som ešte ligu vo Švédsku. S manželkou sme to sledovali cez satelit v televízii. Vedeli sme, že je to tam veľmi zlé... Som rád, že som mohol Marka aspoň trocha potešiť a hádam aj pomôcť,“ ticho poznamenal Križan. Bolo vidno, že aj on práve prežíva veľmi silné okamihy. „Drž sa, Marek. A bojuj!“ povzbudil Križan pacienta pri rozlúčke.

Hrával hokej

Podľa mamy z raneného Marka Prostináka jej syn miloval hokej. „Pravidelne ho hrával s kamarátmi na kolieskových korčuliach. A mladší syn Juraj zasa chodil do triedy ľadového hokeja, pričom Marek mu veľmi fandil. Chodieval na jeho zápasy, povzbudzoval ho,“ spomínala Tatiana Prostináková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu