Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rokovanie o akčnom pláne v Revúcej: Tamojšie cesty prejdú klasifikačnou zmenou

Ján Richter a Robert Fico v Revúcej Zobraziť galériu (2)
Ján Richter a Robert Fico v Revúcej (Zdroj: SITA)

REVÚCA – Dva úseky ciest druhej triedy II/531 Tisovec – Červená Skala a II/532 Tornaľa - Muráň by mali byť do konca roka preklasifikované na cesty prvej triedy. Uviedol to premiér Robert Fico po dnešnom výjazdovom rokovaní vlády v Revúcej, kde sa schvaľoval akčný plán rozvoja okresu.

"Hovoríme asi o 70 kilometroch ciest, ktoré spadajú do kompetencie vyššieho územného celku (VÚC) Banská Bystrica. O tieto cesty nie je postarané, preto sme rozhodli, že minister dopravy sa pustí do ich preklasifikovania. Stanú sa z nich cesty prvej triedy a zodpovednosť za ne prevezme štát," uviedol premiér s tým, že takúto metódu už použili vo viacerých prípadoch pri predchádzajúcich výjazdových rokovaniach vlády.

Rokovanie o akčnom pláne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

VÚC podľa Fica starostlivosť o uvedené úseky nezvláda a nevie to robiť. Netuší však, ako na tento krok bude reagovať predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba. "Jeho postoje sú niekedy zvláštne, najmä pokiaľ ide o peniaze z európskych fondov. My si však myslíme, že toto rozhodnutie je správne," zdôraznil Fico, podľa ktorého má minister dopravy preklasifikovanie zvládnuť do 31. decembra 2016. "Z jeho slov však vyplynulo, že to chce urobiť skôr, aby už zimnú údržbu prevzal ten, kto bude mať na starosti tieto cesty," dodal premiér. 

Primátorku Revúcej Evu Cireňovú počas dnešného rokovania podľa jej slov najviac potešil práve prísľub zmeny obidvoch komunikácií na cesty prvej triedy. "Zvykne sa hovoriť, že kde je cesta, tam je i práca. Takže pre mňa je tento výstup úspechom dňa a celého rokovania," povedala.

Viac o téme: CestyZmenaRevúcaAkčný plán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu