Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Tragédia pri Skalici: Desivá zrážka sanitky s audinou, pacient Milan (†59) zomrel

Nešťastie pri Skalici Zobraziť galériu (4)
Nešťastie pri Skalici (Zdroj: Foto: polícia)

SKALICA - Tragédia sa stala včera neskoro večer v skalickom okrese. Dávid (22) na audine sa v protismere zrazil so sanitkou, ktorá prepravovala pacienta do nemocnice. Milan, žiaľ, neskôr zomrel.

Nešťastie sa stalo na ceste medzi Skalicou a Holíčom včera okolo pol desiatej večer. Vodič (22) z Chropova na Audi 80 sa zrazil so sanitkou rýchlej zdravotníckej pomoci Sicar Rasic. "Pravdepodobne pri predchádzaní iného auta prešiel vodič audi do protismeru, kde došlo k zrážke so sanitkou," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová. 

FOTO Tragédia pri Skalici:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Na mieste do niekoľkých minút od ohlásenia zasahovali ďalší záchranári. "Na mieste boli ošetrené štyri osoby, vrátane dvoch zdravotníckych záchranárov. Všetkých sme následne trasportovali do Nemocnice s poliklinikou v Skalici," uviedol zastupujúci hovorca záchranárov Andrej Hirjak. Vodič Audi utrpel ťažké zranenia, 37-ročný vodič sanitky z Malaciek a 39-ročný zdravotník z Gbelov sa zranili ľahko. Pacient Milan (†59) z Holíča, ktorého záchranári v sanitke prevážali do nemocnice, po prevoze v nemocnici zomrel.

FOTO Tragédia pri Skalici:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

FOTO Tragédia pri Skalici:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Ako doplnila Kredatusová, u nebohého sa bude vykonávať pitva na zistenie príčiny jeho smrti. Dychové skúšky na alkohol boli u oboch vodičov negatívne. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia vyšetruje, začala trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví.


Prečítajte si aj:

FOTO Tragická nehoda pri Sl. Ľupči: Zbesilá jazda na mercedese, ďalšia zbytočná smrť mladých


Polícia pripomína najmä mladým vodičom, že sú povinní v cestnej premávke správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozovali bezpečnosť iných. Sú povinní sledovať situáciu v cestnej premávke a tej aj prispôsobiť svoje správanie. Vodič nesmie predchádzať, ak by ohrozil alebo obmedzil vodiča jazdiaceho v protismere, alebo ohrozil iného účastníka cestnej premávky.

 

Viac o téme: NehodaSanitkaTragédiaSkalica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu