Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zemetrasenie vo vláde: Definitívny koniec Siete, Bugár získa najlukratívnejšie ministerstvo

Brecely ponúkol rezignáciu Ficovi. Zobraziť galériu (3)
Brecely ponúkol rezignáciu Ficovi. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Veľké zmeny v koalícii. Vypadáva z nej doteraz vládna strana Sieť. V súvislosti s týmto krokom ponúkol funkciu ministra dopravy jediný zástupca Siete Roman Brecely. Kto prevezme rezort po ňom?

Minister dopravy Roman Brecely (#Sieť) sa vzdá svojej funkcie. Oznámil to dnes predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico po rokovaní koaličnej rady. #Sieť by sa mala zlúčiť s niektorou z koaličných strán. To defacto znamená, že na čele rezortu končí.

Koaliční partneri sa dohodli na zúžení štvorkoalície na trojkoalíciu. "Predsedova koaličných strán konštatujú, že nové rozloženie politických síl vo vládnej koalícii bude viesť k novej a efektívnejšej štruktúre a zloženiu vládnej koalície," uvádzajú v spoločnom vyhlásení predsedovia koaličných strán Fico, Andrej Danko (SNS), Béla Bugár (Most-Híd) a Roman Brecely.

Zemetrasenie vo vláde: Definitívny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Vládna koalícia má podľa nich naďalej 81 poslancov, ktorí podporujú programové vyhlásenie vlády.

O ministra dopravy má záujem Bugár

Most-Híd si bude nárokovať ministerstvo dopravy. Bugár už vie, kým by Romana Brecelyho nahradil. Na dnešnej tlačovej konferencii to však nepovedal. Na otázku, či by ministrom mohol byť štátny tajomník rezortu dopravy Árpád Érsek, odpovedal, že o tom ešte nehovorili. "Musí to byť človek, ktorý ovláda to ministerstvo, ale rozhoduje o tom republiková rada. Ja už viem, koho by som navrhol," uviedol Bugár. O tom, kto sa ním stane, však lídri ani po tlačovke neinformovali.

Viac o téme: Ministerstvo dopravyKoalíciaRoman Brecely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu