Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Meteorológovia predpovedajú ďalšiu zmenu počasia: Po škaredej sobote príde prekvapenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Slováci budú opäť čeliť teplotným zmenám. Po príleve horúceho vzduchu prichádza do strednej Európy studený front. Neklesajme však na duchu, pretože ho bude sprevádzať aj výbežok tlakovej výše.

Piatok

V piatok bude jasný až polojasný, časom však oblačný, najmä na západe. K večeru očakávajte aj prehánky, ojedinele tiež búrky s krúpami. Najvyššia denná teplota dosiahne 27 až 33 stupňov Celzia a teplota na horách vo výške 1 500 metrov okolo 18 stupňov Celzia. Viať bude južný, popoludní na západe postupne severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s ( 10 až 30 km/h). Pri búrkach však zosilnie. 

Meteorológovia predpovedajú ďalšiu zmenu
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Sobota dovolenkárov na Slovensku nepoteší. Obloha bude oblačná a miestami zaprší. Okrem prehánok hrozia aj búrky s krúpami. Na východe a postupne aj na západe bude popoludní polooblačno až oblačno. Najnižšia nočná teplota poklesne na 19 až 15, na severozápade okolo 13 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 20 stupňov, na krajnom juhovýchode do 30 stupňov Celzia. Prevažne severný vietor bude viať rýchlosťou 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h).

Meteorológovia predpovedajú ďalšiu zmenu
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Počasie na Slovensku bude ovplyvňovať okraj tlakovej výše. Jasné až polooblačné nebo sa miestami zatiahne a ojedinele sa vyskytnú aj prehánky a zrána vás môže prekvapiť hmla. Najnižšia nočná teplota klesne na 18 až 13, v dolinách miestami okolo 11 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27, na severe miestami okolo 20 stupňov Celzia. Prevažne severný vietor bude fučať rýchlosťou 4 až 8 m/s (15 až 30 km/h), v nárazoch miestami
okolo 13 m/s (45 km/h).

Meteorológovia predpovedajú ďalšiu zmenu
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Predpoveď počasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu