Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tvrdá rana pre Kotlebove hliadky, železnice zakročili: FOTO Okamžitá reakcia poslanca ĽSNS!

Hliadky kotlebovcov vo vlaku. Zobraziť galériu (3)
Hliadky kotlebovcov vo vlaku. (Zdroj: FB/Milan Mazurek)

BRATISLAVA - Konečne zakročili? Železnice po prvý raz vydali nariadenie, ktoré je namierené proti vlakovým hliadkam kotlebovcov. Platí už od prvého júla a vyzerá to tak, že mužom v zelených tričkách odzvonilo. Okamžite na túto informáciu zareagoval Kotlebov poslanec Milan Mazurek.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vydala nové nariadenia platné od 1. júla tohto roka, ktoré hovoria o tom, že už bude možné vykázať hliadku kotlebovcov z vlaku von. Informoval o tom portál pluska.sk. Cestovný poriadok Železničnej spoločnosti vo svojich nových nariadeniach dovoľuje práve to, že akonáhle vidí cestujúci neoprávneného kontrolóra je jeho právom zavolať kompetentných ľudí a vykázaný bude ten, ktorý vykonával nedovolenú kontrolu. Volať je treba na klasické číslo polície 158 alebo sa priamo obrátiť na vlakvedúceho.

Nový cestovný poriadok

Konkrétne sa v nových pravidlá píše toto: „Bez predchádzajúceho písomného povolenia ZSSK je vo vlakoch ZSSK zakázané vykonávať činnosti, ktoré nesúvisia s hromadnou osobnou dopravou a poskytovaním služieb spojených s prepravou verejnosti, a to ani s platným cestovným dokladom... Bez písomného súhlasu ZSSK je zakázané podnikať alebo vstupovať do vlakov ZSSK za týmto účelom, vykonávať predaj, propagáciu alebo uskutočňovať politickú agitáciu, podporu alebo popularizáciu názvu, značky, programu alebo hesiel politickej strany, politického hnutia alebo kandidáta, umiestňovať alebo rozdávať letáky, respektíve realizovať na tento účel alebo v súvislosti s tým akékoľvek úkony."

 

Propagácia politickej strany je neprípustná

Hlavným odkazom sú najmä slová, že bez súhlasu ZSSK nie je možné vykonávať vo vlaku propagáciu politickej strany, uskutočňovať politickú agitáciu, podporu alebo popularizáciu názvu politickej strany. A toto presne kotlebovci robia. Síce sa oháňajú ochranou "pred neprispôsobivými občanmi", ale politický marketing v tom nemožno nevidieť.
 
Predtým sa železnice bránili, že nemôžu zasahovať proti osobám vlastniacim cestovné lístky. Zmeny sa udiali po približne dvoch mesiacoch od vyhlásenia nápadu kotlebovcov hliadkovať vo vlakoch.

 

Mazurek sa tomu vysmial

Drzosť mladému poslancovi za ĽSNS Milanovi Mazurekovi nechýba. Okamžitou reakciou sa vysmial novým pravidlám v prepravnom poriadku ZSSK. Na svojej facebookovej fanpage nešetril slovami kritiky a poriadnou iróniou. „Ja som si dnes počas vlakovej hliadky na trase Spišská Nová Ves - Košice čítal článok, kde sa písalo ako nás z vlakov od 1. júla vyhodili. Naozaj som sa musel pousmiať, keďže hliadka polície sedela hneď vo vedľajšom vozni. Nepostrehol som z ich strany ale záujem vyhadzovať nás z vlaku. ĽS – Naše Slovensko nenechá svoj vlastný národ v problémoch, my nie sme zradcovia z SNS," napísal a následne priložil fotku hliadky z Popradu.

Tvrdá rana pre Kotlebove
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook/Milan Mazurek )

Viac o téme: VlakyHliadkyKotlebaZSSK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu