Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Strieľanie na Kotlebu je zábava! VIDEO Akčná párodia hitom internetu

Kotlebstein Zobraziť galériu (4)
Kotlebstein (Zdroj: Topky.sk, YouTube)

BRATISLAVA - Poriadne si vystrelili z extrémistov a kotlebovcov. Na internete sa v pondelok, symbolicky na výročie Slovenského národného povstania, totiž objavila hra parodujúca slovenských nacionalistov v podobe legendárnej videohry.

Kotlebstein je v podstate klasika žánru strieľačiek Wolfenstein 3D, ktorá vyšla v roku 1992. Hra je však prerobená do štýlu ĽSNS. To znamená, že tentokrát nie sú súpermi hráča nacisti a Adolf Hitler, ale slovenskí nacionalisti oblečení do zelených uniforiem a uniforiem Hlinkovej gardy a pokrikujúci vulgarizmy a rasistické výroky. 

Hudobným podmazom sú špeciálne upravené verzie piesní „Kamaráti na stráž", „Sme Hlinkove gardy“ a „Rež a rúbaj". Autori sa usilovali parodovať, čo sa dalo - už úvodný výber herných možností šokuje chabou slovenčinou, vysmievajúc sa z jazykových schopností extrémistov a ich prívržencov.

Kotlebstein
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk, YouTube)

Kotlebstein
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk, YouTube)

Hlavným hrdinom je „špičkový slniečkársky špión" Martin B.J. Poliatschik, ktorý sa musí prestrieľať cez šesť úrovní, pričom na jeho ceste hradom Kotlebstein ho čakajú aj rôzni tzv. „bossovia“, čiže šéfovia levelov. Patria medzi nich Marián Magát,  Milan Mazurek či prezident Slovenského štátu Jozef Tiso. Na konci jednej z úrovni hráč dokonca môže zastreliť aj Mariana Kotlebu. 

Kotlebstein
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk, YouTube)

Už výber obťažnosti napovedá, že autori sa s možnosťami poriadne vyhrali. To potvrdzujú aj jednotlivé úrovne, kde tentoraz namiesto nacistických symbolov či portrétov Adolfa Hitlera môžeme vidieť znaky Hlinkovej gardy, logá ĽSNS a obrazy Mariana Kotlebu či Jozefa Tisa.

Viac o téme: Marián KotlebaĽSNS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu