Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Podozrivý Sýrčan, ktorý vystrájal na košickom kúpalisku: Pustili ho na slobodu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

KOŠICE - Britského občana sýrskeho pôvodu Abdulkadera O., ktorý sa podozrivo správal na košickom kúpalisku, dnes sudca Okresného súdu Košice I uznal vinným z prečinu útoku na verejného činiteľa. Uložil mu trest odňatia slobody na 12 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní dvoch rokov. Informovala o tom hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

"Ďalej súd zaviazal obvineného nahradiť poškodenému bolestné vo výške 442 eur. Keďže obvinený aj prokurátor sa vzdali práva podať odpor proti vydanému trestnému rozkazu, ten dnes nadobudol právoplatnosť. Vzhľadom na uvedené, dôvody väzby pominuli. Obvinený bude prepustený z väzby na slobodu," vysvetlila Gálová.

Na nedávno obnovenom košickom kúpalisku vzbudil 36-ročný Brit rozruch svojím oblečením, ruksakom a fotením si priestorov. Na podnet personálu zasiahla polícia, pričom vykonala bezpečnostnú a pyrotechnickú previerku kúpaliska. Tá nepotvrdila, že by cudzinec predstavoval nejakú bezpečnostnú hrozbu. Muža zadržali policajti na letisku pred odletom do Británie a umiestnili do cely policajného zaistenia. Na druhý deň ráno pri kontrole podľa obvinenia napadol policajta, zvalil ho, vykrúcal mu ruky a dokonca mu strčil ruku do úst. Okresný súd v Košiciach 29. júla rozhodol o jeho väzobnom stíhaní.

Viac o téme: KošiceSýrčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu