Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Postrachom Chorvátska sa stali dvaja Slováci (41,43): Okrádali dovolenkárov, skončili v cele

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PULA - Poriadnu hanbu nám v dovolenkovej destinácii v Chorvátsku urobili dvaja Slováci (41,43). Momentálne sú za mrežami na Istrii v meste Pula a čakajú na svoj ďalší osud. Podozriví sú z vykrádania a páchania ďalších trestných činov.

Podľa istrijskej polície Slováci (41,43) ešte v polovici júna na parkovisku nákupného centra Konzum v obci Vrsar neoprávnene otvorili Volswagen T5 s nemeckou štátnou poznávacou značkou. Z auta ukradli mobil, peňaženky s osobnými dokladmi, kreditné karty, peniaze a iné. Prostredníctvom ukradnutých kariet vybrali peniaze 57-ročnému Nemecovi. Takto mu vzali niekoľko desiatok tisíc kún.


Prečítajte si aj:

Chorvátsko už teraz praská vo švíkoch: Toto je najobľúbenejšie miesto zahraničných turistov


Istrijská polícia zadržala Slovákov na druhý deň po čine a posadila ich do cely policajného zaistenia. Sú podozriví z krádeže s priťažujúcimi okolnosťami a z počítačového podvodu. Vyšetrovateľ spracoval podnet pre prokurátora na návrh na ich vzatie do väzby. Sudca pre prípravné konanie Krajského súdu v Pule sa s návrhom prokurátora stotožnil a Slovákov poslal do väzby z dôvodu úteku, povedal pre glasistre.hr hovorcu krajského súdu v Pule Edwin Draguzet Suevich.

Vyšetrovanie v prípade stále prebieha a polícia sa ním intenzívne zaoberá, začala trestné stíhanie. Existuje dôvodné podozrenie, že Slováci na Istrii spáchali viacero trestných činov. 

 

Viac o téme: KrádežSlováciPula
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu