Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Český turista (53) sa vydal na spoznávanie Malej Fatry: Skončil s tržným poranením hlavy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TERCHOVÁ - Horskí záchranári dnes dopoludnia pomáhali 53-ročnému českému turistovi s tržným poranením hlavy, ktoré utrpel pri páde v Horných dierach v Malej Fatre. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

"Záchranári mu po príchode na miesto poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a transportovali ho do údolia, kde si ho prevzala posádka Rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice," uvádzajú.

Ďalší český turista sa zranil vo Vysokých Tatrách

Horskí záchranári dnes popoludní pomáhali 50-ročnému českému turistovi, ktorý si pri páde na turistickom chodníku vo Vysokých Tatrách poranil dolnú končatinu. Nachádzal sa na trase medzi Skalnatým plesom a Tatranskou Lomnicou a so zranením už nedokázal pokračovať v ceste. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

Záchranári HZS po príchode na miesto poskytli pacientovi neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho na nosidlách transportovali k terénnemu vozidlu. Z Tatranskej Lomnice bol pacient odovzdaný zdravotníkom a prevezený do popradskej nemocnice.

 

Viac o téme: Malá FatraHorné diery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu