Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šéf KDH Hlina reaguje na škandál s erotickým mailom Figeľa: Prekvapivá odpoveď predchodcovi!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Únik pikantných mailov medzi Jánom Figeľom a Natáliou Žembovou vyvolal veľký rozruch. Odhalenia stavajú bývalého šéfa KDH do postavenia pokrytca a farizeja, ktorý vodu káže a víno pije. Dnes už Figeľ kádehákov nevedie, jeho miesto zaujal Alojz Hlina. Toho intímne správy zo súkromia páru nepotešili. Ako na to zareagoval?

Po tom, čo sme zverejnili prepis intímnej komunikácie medzi Figeľom a Žembovou, chceli sme vedieť názor na tieto informácie od nového predsedu KDH Alojza Hlinu. Únik milostných správ ho veru nepotešil. "Ani v čase vrcholiacej uhorkovej sezóny nie som hladný po takomto type informácií. Ak by sa toto určitým spôbosom nespájalo so stranou, ktorej som predsedom, vôbec by som nereagoval," zareagoval pre Topky Hlina.

Podľa neho je možné, že takéto odhalenie Figeľovi môže na Slovensku skôr pomocť ako uškodiť. "Ako predsedovi konzervatívnej strany mi dovoľte uviesť, že takýto typ infromácií vie paradoxne v dnešnej dobe politikovi skôr pomôcť v popularite, ako poškodiť. V takej dobe žijeme," posťažoval sa bývalý poslanec parlamentu.

Figeľ a Žembová
Zobraziť galériu (4)
Figeľ a Žembová  (Zdroj: SITA, Facebook)

Dobré meno to skôr poškodí konzervatívcom a preto nechce, aby sa tieto informácie s jeho hnutím, ktorého je novým šéfom, spájali. "Nám konzervatívcom skôr poškodí a preto je dôležité, aby sa s nami nespájali. Pri zverejnenom prípade neviem posúdiť mieru pravdivosti, autenticity materiálov a nebudem to ani analyzovať, lebo ako súkromná osoba to považujem za súkromnú vec. Ako verejne činná osoba považujem moje vyjadrenie na túto tému ako dostatočné," zakončil Hlina.

Figeľ na zverejnené informácie reagoval prekvapene. Podľa neho za nimi stojí neprajník a spojenie so Žembovou okomentoval tým, že vzájomný vzťah označil za "rodinné priateľstvo". Po tom, čo sa KDH nedostalo v marcových voľbách do parlamentu, Figeľ z vedenia strany odstúpil. Dnes zastáva post vyslanca EÚ pre ochranu náboženskej slobody.

Viac o téme: Ján FigeľKDHNatália Žembová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu