Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otrasné podmienky v materskej škole takmer spôsobili tragédiu: Na dieťa spadla omietka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: foto: tip citatela)

VRANOV NAD TOPĽOU – Materská škola Kukučínova vo Vranove nad Topľou je už niekoľko rokov v zlom stave. Svedčí o tom aj nehoda, pri ktorej spadla na jedno z detí omietka. Potvrdila to hovorkyňa vranovskej radnice Eva Fedorňáková.

„Mesto na túto situáciu hneď reagovalo a následne realizovalo opravu poškodeného miesta,“ uviedla. Triedy obhliadli aj pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom vo Vranove nad Topľou a oddelenia školstva. Podľa slov hovorkyne spoločne zaujali stanovisko, že tri z nich budú počas letných prázdnin mimo prevádzky. „Je potrebné po oprave strechy dostatočne triedy odvetrať, aby sa predišlo ďalším možným neočakávaným situáciám, tak ako to bolo v predchádzajúcom prípade,“ dodala. 

Snahy rodičov o zmenu kritického stavu zariadenia, ktoré navštevujú ich deti, trvá už dlhší čas. Už pred nehodou spísali petíciu, primátorovi mesta i mestským poslancom zaslali otvorený list, v ktorom poukázali na zatekajúcu strechu, nefunkčné okná, ale aj zlý stav fasády.

Podľa slov hovorkyne boli po oprave strechy na pavilónoch C a D zrealizované opravy niekoľkých zatečených a vodou poškodených miest, „čiže tam, kde boli viditeľné mapy po zatečení, prípadne miesta s olupujúcou sa maľbou“. Do konca letných prázdnin mesto plánuje opravu strechy aj na ostatných pavilónoch. Radnica by chcela vymeniť okná v jednej triede a zároveň plánuje opravu ďalších zatečených a vodou poškodených miest.

Mesto v tomto období realizuje v rámci projektu „Rozšírenie kapacity MŠ Kukučínova“ stavebné úpravy v triede, ktorú materská škola doposiaľ nevyužívala. Momentálne škôlku navštevuje 98 detí.

Viac o téme: NehodaDieťaVranov nad Topľou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu