Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V bravčovom mäse sa ukrývalo odporné prekvapenie: FOTO Záchodové turbo!

Na mäse si už pochutnávali baktérie. Zobraziť galériu (2)
Na mäse si už pochutnávali baktérie. (Zdroj: ŠVPS SR)

VEĽKÝ KRTÍŠ – Nielenže bolo mäso po dátume spotreby, ale obsahovalo aj prídavok, po ktorom by ste dovolenku mohli stráviť na nemocničnom lôžku. Keď budete nabudúce kupovať mäso, myslite na to, že v potravinách sa môžu vplyvom vysokých letných teplôt rozmnožiť nebezpečné baktérie.

Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky (ŠVPS SR) objavila v Kauflande vo Veľkom Krtíši balené mleté bravčové mäso po dátume spotreby, ktoré mohlo nakupujúcich pripraviť o zdravie. Vo vzorke z produktu s nemeckým pôvodom sa, navyše, nachádzala aj obávaná baktéria salmonella enterica. Salmonelóza, ktorej sprievodným znakom sú prudké hnačky a horúčky, je typickým letným ochorením. Ak sa mu chcete vyhnúť, nekupujte počas horúčav potraviny, ktoré môžu byť zle tepelne upravené alebo nevhodne skladované.

Rodičia zostali v Kauflande ako obarení: FOTO Jeden pohľad na detské hračky a utekali z obchodu!

V bravčovom mäse sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ŠVPS SR)

V bravčovom mäse sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ŠVPS SR)

aktualizované 14:11

Stanovisko spoločnosti KAUFLAND

„Nie je pravda, že predmetný tovar mal v čase príchodu kontrolórov prekročenú dobu spotreby. Tá bola prekročená až včera, respektíve v čase zhotovovania fotografie. Čo sa týka informácie, že náš výrobok obsahoval aj baktériu salmonella enterica, toto by malo byť predmetom ďalšieho šetrenia, nakoľko v tzv. kontravzorkách, t. j. vzorkách toho istého tovaru, z ktorých sa robia opakované kontrolné testy, nebol nájdený žiadny pozitívny nález,“ uviedol Martin Gärtner, hovorca spoločnosti.

Viac o téme: SalmonelaBravčové mäso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu