Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Požiar nad Starými Horami na druhýkrát uhasili

Oheň sa dnes podarilo uhasiť
Oheň sa dnes podarilo uhasiť

BANSKÁ BYSTRICA - Lesný požiar, ktorý sa v nedeľu opäť rozhorel nad Starými Horami pri Banskej Bystrici, dnes hasiči zlikvidovali. V súčasnosti zostalo na mieste iba niekoľko príslušníkov zboru, ktorí spolu s lesníkmi kontrolujú zvyšné ohniská. ČTK to povedal hovorca hasičov Miroslav Podhradský.

"Zo zásahu už boli stiahnuté aj vrtuľníky," povedal Podhradský. Tri stroje počas troch dní pomáhali hasičom oheň v neprístupnom teréne likvidovať zo vzduchu. Do boja s požiarom sa podľa okresného veliteľa hasičov v Banskej Bystrici Pavla Pecníka zapojilo 80 ľudí. Požiar sa znova rozhorel po štyroch dňoch pri osade Rybô vplyvom vetra. V pondelok ohrozil dokonca obydlia, keď strom spadnutý do doliny preniesol oheň o niekoľko sto metrov ďalej.

V minulom týždni oheň nad Starými Horami zasiahol územie 113 hektárov a spôsobil miliónové škody. Na miesto požiaru hasiči presunuli aj na štvrtok plánované medzinárodné cvičenie, ktoré je zamerané práve na hasenie veľkých lesných požiarov. Podľa Podhradského bude výskyt ohňa simulovaný, nie je však vylúčené, že sa budú dohášať aj tlejúce ohniská.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu