Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ďakovný pochod pre tie najdôležitejšie ženy: Míľu pre mamu tento rok prešlo tisíce účastníkov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Ďakovný pochod pre všetky matky - Míľu pre mamu tento rok prešlo 28.272 registrovaných účastníkov. Do akcie sa z celkového počtu zapojilo 260 ľudí v zahraničí, a to v Česku, Írsku či Srbsku. Informovala o tom Únia materských centier.

Tento ročník bol zameraný na propagáciu a podporu ľudových tradícií. "V tomto štýle si 54 organizátorov pripravilo popoludnie pre mamy a celé rodiny," priblížila Únia materských centier. Cieľom bolo vzdať úctu ženám - matkám.

Ďakovný pochod pre tie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Počas akcie bolo možné sa zaregistrovať a prejsť symbolickú míľu (1609 metrov), popritom sa zabaviť a zároveň podporiť dobrovoľnícku prácu žien v materských a rodinných centrách. V minulom roku bolo podľa Únie materských centier do akcie zaregistrovaných 28.213 ľudí.

Ďakovný pochod pre tie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Míľa pre mamu je podujatie organizované od roku 2004 ako najväčšia oslava Dňa matiek na Slovensku. Koná sa vždy v predvečer Dňa matiek. Únia materských centier v roku 2004 zrealizovala Guinnessov rekord v počte ľudí tlačiacich kočík na trase s dĺžkou jedna míľa. "Cieľom bolo poukázať na silu materstva, ktoré hýbe svetom. Akcia sa uskutočnila v Bratislave a zaregistrovaných bolo 108 osôb," priblížila únia. V roku 2006 sa do akcie zapojili účastníci aj z iných európskych a afrických krajín.

Viac o téme: Deň matiekMíľa pre mamu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu