Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Smutný víkend pre cyklistov: Mladík (25) utrpel ťažký úraz, žena (37) upadla do bezvedomia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/ Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE)

DLHÁ NAD KYSUCOU/MÝTO P. ĎUMBIEROM – Leteckí záchranári zo Žiliny leteli v sobotu (7.5.) popoludní na pomoc 25-ročnému cyklistovi do obce Dlhá nad Kysucou v okrese Čadca. Po zrážke s iným cyklistom utrpel vážny úraz hlavy. Záchranári pomáhali aj cyklistke, ktorá náhle skolabovala.

Ako informovala Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air Transport Europe, po páde zostal v bezvedomí. Privolaná rýchla zdravotná pomoc poskytla zranenému neodkladné zdravotné ošetrenie. Následne ho priviezla k vrtuľníku, ktorý pristál približne 100 metrov od miesta udalosti. 

„Po ďalšom ošetrení leteckým lekárom bol zranený cyklista preložený na palubu vrtuľníka a vo vážnom stave prevezený na urgentný príjem do nemocnice v Žiline,“ uvádza sa na stránke leteckých záchranárov.

Cyklistka upadla do bezvedomia

Leteckí záchranári včera popoludní pomáhali v obci Mýto pod Ďumbierom (okres Brezno) aj 37-ročnej cyklistke, ktorá náhle skolabovala a upadla do bezvedomia. Primárne zdravotné ošetrenie poskytla žene Horská záchranná služba. 

„Vrtuľník pristál na najbližšom možnom mieste na pristátie v blízkosti miesta udalosti. Lekárka leteckých záchranárov si zranenú pacientku prevzala od horských záchranárov do svojej starostlivosti. Následne jej poskytla ďalšie zdravotné ošetrenie,“ uviedla hovorkyňa AIR Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Po preložení na palubu vrtuľníka ju previezli do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Počas leteckého transportu bola pacientka pri vedomí, s posádkou komunikovala.
 

Viac o téme: CyklistaVrtuľník Žilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu