Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Po rozsiahlej policajnej razii do väzby: 13 členov gangu takáčovci bude pykať za zločiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Až 13 členov zločineckej skupiny zvanej takáčovci skončilo vo väzbe. Po rozsiahlej tohto týždňovej policajnej razii sa bude ďalší gang zodpovedať pred súdom.

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici vzal do väzby trinásť členov skupiny takáčovcov, obvinení podali voči rozhodnutiu sťažnosť. Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vyhovel návrhu prokurátora a vzal do väzby Tibora F. a ďalších 12 obvinených zo skupiny podsvetia zvaných takáčovci. Uznesenie nie je právoplatné, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry i obvinení podali proti nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.  Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.


Prečítajte si aj: 

Policajti zadržali veľkú rybu podsvetia: Ivo Ružič od takáčovcov, ktorý prežil bombový atentát!


Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných súvisiacich trestných činov, ako je vydieranie, poškodzovanie cudzej veci a iné. Dôvodom na väzbu je obava, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Prokurátor podal sťažnosť, pretože súd neakceptoval jeho návrh na vzatie do väzby aj z obavy pre možný útek obvinených.

Viac o téme: TakáčovciSkupinaVäzba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu