Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľká razia proti skupine takáčovcov: Kudla prišiel o barlách, prihlásil sa sám

Ľubomíra Kudličku sa nepodarilo v sobotu zadržať, na polícii sa prihlásil sám Zobraziť galériu (3)
Ľubomíra Kudličku sa nepodarilo v sobotu zadržať, na polícii sa prihlásil sám (Zdroj: Foto: TASR/Branislav Račko)

BRATISLAVA - Elitní policajti mali cez víkend plné ruky práce. Realizovali akciu, pri ktorej zadržali členov skupiny zvanej takáčovci. Obvinení muži sa už postavili pred súd, kde čakajú na svoj ďalší osud.

Výsluchom obvinených začal dnes popoludní sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, rozhodovať o návrhu na vzatie do väzby 13 členov obávanej skupiny známej ako takáčovci. Na súd ich priviezli kukláči, vrátane údajného bossa gangu Ľubomíra Kudličku. Národná kriminálna agentúra ich zadržala 29. januára v Bratislave a okolí. Ľubomír sa na polícii prihlásil sám.

Veľká razia proti skupine
Zobraziť galériu (3)

Ako dnes potvrdil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Alexander Bíró, muži patria do skupiny zvanej takáčovci. Čelia obvineniu predovšetkým "zo založenia zločineckej skupiny, hrubého nátlaku – vydierania a podvodu na najvyšších odsekoch".  U niektorých žiada väzbu pre obavu, aby nemohli pôsobiť na spoluobvinených alebo svedkov, a tým mariť vyšetrovanie. U niekoho aj preto, aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti a tiež pre obavu, že by sa dal na útek alebo sa skrýval. 

Policajná razia Aladin

Všetkých okrem Kudlu zadržali v nedeľu 29. januára pri policajnej akcii pod názvom Aladin. Vtedy sa nepodarilo Kudlu zadržať a prihlásil sa na polícii sám. Iných trinásť členov skupiny takáčovcov zobrali do väzby vlani v máji.  


Prečítajte si aj:

Po rozsiahlej policajnej razii do väzby: 13 členov gangu takáčovci bude pykať za zločiny


Veľká razia proti skupine
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: TASR)

V prípade údajného šéfa skupiny sudca rozhoduje o jeho vzatí, prípadne nevzatí do väzby zo všetkých troch dôvodov. Nepomohlo mu ani to, že sa sám prihlásil. Na súd prišiel o barlách, pomáhala mu eskorta. Podľa prokurátora ÚŠP obvinenia sa týkajú skutkov staršieho dáta, od roku 2009 až doposiaľ. Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných súvisiacich trestných činov, ako je vydieranie, poškodzovanie cudzej veci a iné. 

Viac o téme: TakáčovciZadržanieNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu