Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

FOTO Tragické nehody: Soňa (†58) zahynula pod Strečnom, Miro (43) sa v Prievidzi ťažko zranil

Tragédia pod Strečnom Zobraziť galériu (2)
Tragédia pod Strečnom (Zdroj: Foto: Polícia, Facebook)

STREČNO/PRIEVIDZA - Tragická dopravná nehoda sa stala dnes ráno pod Strečnom. Zrážku s kamiónom, žiaľ, neprežila Soňa (†58). Ďalšia hrozivá nehoda sa stala približne o hodinu neskôr v Prievidzi.

Ako informoval hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík, vodička (58) zo Žiliny viedla Škodu Felicia v smere od Martina na Žilinu. V ľavotočivej zákrute z doposiaľ presne nezistených príčin prešla s vozidlom do protismeru, kde sa zrazila s oproti idúcim nákladiakom Scania s návesom, ktoré viedol 27-ročný vodič z prešovského okresu. Následne odlomené časti zo škodovky zasiahli Kiu Ceed, ktorú viedol 67-ročný vodič v smere od Martin.

Na mieste zasahovali bezprostredne po ohlásení všetky záchranné zložky. "58-ročnú ženu aj napriek úpenlivej snahe záchranárov sa nepodarilo oživiť, žiaľ, podľahla svojim zraneniam," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

U vodiča nákladného auta a vodiča Kie Ceed alkohol vykonanými dychovými skúškami polícia nezistila. U nebohej bude vykonaná pitva. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 4.500 eur. "V súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," doplnil Moravčík. 

FOTO Tragické nehody: Soňa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Polícia, Facebook)

Cesta bola z dôvodu dokumentovania nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti naďalej premávku monitorujú kvôli bezpečnosti a plynulosti. Z uvedeného dôvodu polícia žiada vodičov o trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie pokynov policajtov.  

Vážna nehoda v Prievidzi

Ďalšia nehoda sa stala okolo ôsmej hodiny ráno v centre Prievidze na Ulici Matice slovenskej na hlavnom ťahu do Žiliny. Ako informovala hovorkyňa trenčianskych policajtov Elena Antalová, 55-ročný vodič nákladného auta Pavel z okresu Prievidza sa snažil pribrzdiť kvôli kolóne áut, ktorú zbadal pred sebou. Dostal šmyk a prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcou Mazdou 626, ktorú riadil 43-ročný Miroslav z Prievidze.

Hasiči museli Miroslava z vraku vystrihnúť. "43-ročný muž utrpel poranenie viacerých častí tela. Pri vedomí sme ho previezli do nemocnice do Bojníc," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Kamionista vyviazol bez zranení. 

Na mazde vznikla škoda približne 2 tisíc eur a na nákladiaku asi 1 tisíc eur. Alkohol polícia u vodičov nezistila. Cesta bola na potrebný čas uzavretá a dopravu riadili policajti. "Dopravná nehoda je momentálne v štádiu vyšetrovania," uzavrela Antalová. 

 

 

Viac o téme: NehodaKamiónPrievidzaStrečno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu