Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kotleba zrušil divadelné predstavenie, teraz príde "dohra": Brezno mu to takto oplatilo!

Predstaveniu Kováči dal Marian Kotleba stop. Zobraziť galériu (2)
Predstaveniu Kováči dal Marian Kotleba stop. (Zdroj: dsjchbrezno.sk/Stanislav Spáč, SITA)

BREZNO - V súvislosti s incidentom, ktorý sa v polovici marca odohral na divadelných doskách v Brezne, sa väčšina mestských poslancov ohradila voči postupu predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Mariana Kotlebu a podporila návrh poslankyne Márie Majerčíkovej opätovne zorganizovať nedohraté predstavenie domácich ochotníkov.

Člen súboru zo zakázaného predstavenia robí z Kotlebu hlupáka: Otvorený list plný výsmechu!

Stane sa tak už 14. apríla o 19:00 v mestskom dome kultúry. Vstupné je dobrovoľné, lístky si však treba vyzdvihnúť v Turisticko-informačnej kancelárii v Brezne alebo hodinu pred predstavením. Záštitu nad ním prevzal primátor mesta Tomáš Abel.

Predstavenie prerušil banskobystrický župan Marian Kotleba s odôvodnením, že  sa v hre používali krajne expresívne výrazy, z ktorých sa niektoré týkali konkrétnych národov. V súvislosti s výrokmi zvažoval kraj  podanie trestného oznámenia pre podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

 

VYJADRENIE BBSK K ZASTAVENIU DIVADELNÉHO PREDSTAVENIADivadelné vystúpenie Kováči v podaní Divadelného súboru Jána...

Posted by Banskobystrický samosprávny kraj on 16. marec 2016

Na celú udalosť vtedy reagoval aj prezident Andrej Kiska na oficiálnej stránke na sociálnej sieti pod príspevkom s názvom Neprípustné konanie: „Ale je neprípustné, aby niekto ako pán Kotleba z pozície moci prerušil a zakázal pokračovať v divadelnom predstavení. A dokonca podával trestné oznámenie na divadelníkov kvôli obsahu divadelnej hry. To je konanie za hranicou slušnej a slobodnej spoločnosti.“

Viac o téme: BreznoMarian KotlebaKováči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu