Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poplach v Dolnom Kubíne: Marek kričal Alah je veľký, chcel sa odpáliť bombou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DOLNÝ KUBÍN - O poriadny rozruch sa v centre Dolného Kubína postaral opitý Marek. Zavolal na políciu s tým, že sa odpáli pred nemocnicou, vykrikoval: "Alah je veľký".

Vyšetrovateľ obvinil 23-ročného Mareka z Dolného Kubína z prečinu šírenia poplašnej správy. "Obvinený muž v sobotu 26. marca pred ôsmou hodinou večer zavolal na telefónnu linku 158 a opakovane oznámil, že sa odpáli pred nemocnicou a hovor ukončil," opísal hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík a doplnil: "Následne opätovne telefonoval na linku 158 a povedal, že Alah je veľký."

Policajti boli okamžite na nohách. "Do 10 minút od oznamu na linku 158 bol obvinený muž vypátraný a zadržaný hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Dolný Kubín pred nemocnicou v Dolnom Kubíne," dodal policajný hovorca. Obvinenému Marekovi po zadržaní namerali v dychu 0,92 mg/l alkoholu, čo je 1,92 promile.

Vyšetrovateľ spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

 

Viac o téme: Dolný Kubín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu