Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenský trh čaká nový vietor: Mieria k nám viaceré zahraničné obchodné reťazce

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Slovensko sa zapáčilo hneď niekoľkým novým reťazcom. Ak v strednej Európe nájdu vhodných obchodných partnerov, pokúsia sa preraziť u nás aj v susednom Česku.

Ako informuje portál Franchising.sk, na Slovensku by sa chcelo uchytiť viacero amerických reťazcov. Ide o značky PJ´s Coffee of New Orleans, reštaurácie Denny´s a Lawry´s, puby The Tilted Kilt, fastfoody Arby´s a trampolínové centrá Sky Zone. Spomínané siete budú hľadať zastupujúcich obchodných partnerov u nás aj v Česku.

„Úlohou výhradného zástupcu jednotlivých značiek bude vybudovať ich sieť v rámci celej republiky. K tomu získa kompletnú podporu zo strany poskytovateľa licencie,“ povedala Lenka Nováková, Business Development manažérka spoločnosti PROFIT system, ktorá značky zastupuje pri hľadaní obchodných partnerov.

Podľa doplňujúceho vyjadrenia Novákovej sa zámorské značky vyznačujú originálnymi konceptmi a majú potenciál preraziť aj tu. Firmám a investorom chcú v prvej fáze ponúknuť spoluprácu na báze franšízingu. Zároveň hľadajú avizované reťazce partnerov aj v Poľsku či v Maďarsku.

Slovenský trh čaká nový
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

 

Viac o téme: Obchodný reťazec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu