Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Vražda českých manželov (†69,75): Podozrivého zadržali na Slovensku, dôvod otrasného činu

miesto brutálneho činu Zobraziť galériu (3)
miesto brutálneho činu (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

BRATISLAVA - Ešte v polovici decembra otriasla Českom brutálna dvojnásobná vražda manželov (†69, †75) v okrese Jindřichův Hradec. Páchateľa (51) krátko po čine zadražali slovenskí policajti. Po mesiacoch, čo strávil vo väzbe na Slovensku, si ho včera prevzali českí kriminalisti.

Ešte v decembri našli v rodinnom dome zavraždenú 69-ročnú ženu a jej 75-ročného manžela. "Muž podozrivý z tohto závažného zločinu bol počas víkendu zadržaný na Slovensku v spolupráci so slovenskými kolegami," informoval krátko po ohavnom čine hovorca českých policajtov Jiří Matzner.  

FOTO Vražda českých manželov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Podľa polície vrah sa na zločin pripravoval, motívom jeho činu boli pravdepodobne rodinné rozpory. 

FOTO Vražda českých manželov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

Českí kriminalisti žiadali o mužovo vydanie zo Slovenska. Od včera je už podozrivý z dvojnásobnej vraždy v policajnej cele v Českých Budějoviciach. "Na hraničnom priechode Hodonín - Holíč si včera juhočeskí kriminalisti podozrivého prevzali od slovenských kolegov, a to na základe európskeho zatykača. Muža eskortovali do Českých Budějovíc. Podozrivý z dvojnásobnej vraždy je zadržaný a obvinený z tohto zločinu. Vyšetrovateľka bude dnes podávať podnet k návrhu na jeho vzatie do väzby," informoval Matzner.  

V prípade, že bude muž za tento zločin odsúdený, hrozí mu trest odňatia slobody vo výške pätnásť až dvadsať rokov alebo výnimočný trest.

 

 

Viac o téme: VraždaManželiaČeské Budejovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu