Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Popradská vlaková stanica je v pohotovosti: Vo vlaku bola nahlásená bomba!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

POPRAD - Popradskí hasiči v týchto chvíľach asistujú pri nahlásenej udalosti vo vlaku spoločnosti RegioJet. Podľa Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského zboru v Prešove sa vo vlaku na hlavnej vlakovej stanici v Poprade nachádza bomba.

„Na mieste zasahuje deväť príslušníkov hasičského zboru so štyrmi kusmi techniky,“ informovalo operačné stredisko. 

FOTO Popradská vlaková stanica
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Podľa Xénie Guvekovej, ktorá cestovala rýchlikom z Prahy do Košíc, museli všetci ľudia opustiť vlak a momentálne čakajú, čo sa bude diať.

FOTO Popradská vlaková stanica
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

"Do Popradu sme meškali kvôli rôznym výlukám približne 40 minút. Keď sme prišli do Popradu na stanicu, tak vlak zastavil a zaznelo hlásenie, že kvôli mimoriadnej udalosti, aby sme okamžite opustili priestory vlaku," opísala situáciu cestujúca. Doplnila, že približne 90 percent cestujúcich stojí pred budovou vlakovej stanice. 

FOTO Popradská vlaková stanica
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Cestujúca doplnila, že vlak bol odtiahnutý na 11. koľaj. "Celá vlaková doprava momentálne stojí, vlaky nepremávajú," doplnila Guveková.

Vlak, v ktorom bola nahlásená bomba, pokračuje ďalej v ceste

Bomba, ktorá bola dnes popoludní nahlásená vo vlaku spoločnosti RegioJet, sa pri prehliadke na železničnej stanici v Poprade nenašla. Informáciu potvrdilo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Prešove.  

„Dnešné zdržanie a zdĺhavé prehliadanie vlaku v Poprade bolo zbytočné a neodôvodnené, pretože nehrozí žiadne bezpečnostné riziko. Polícia Slovenskej republiky túto informáciu mala, napriek tomu rozhodla o zastavení premávky na železničnej stanici v Poprade,“ uviedol tlačový hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj. Doplnil, že postup slovenskej polície, ktorá zdržuje odchod vlaku spod Tatier komplikuje život aj cestujúcim ostatných spojov. „Náš spoj by mal za niekoľko minút pokračovať v ceste,“ doplnil tlačový hovorca. 

 Prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik uviedol, že informácia o tom, že sa vo vlaku nachádza bomba, bola zverejnená v Čechách na sociálnej sieti Facebook. „Informovali nás českí kolegovia. Na železničnej stanici v Poprade boli prijaté opatrenia, vlak bol evakuovaný a vykonávali sa pyrotechnické prehliadky,“ uviedol Džobanik.  Vlak z popradskej stanice vyrazil s viac ako 80-minútovým meškaním.

Viac o téme: BombaPopradRegioJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu