Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Zuzana sa priznala, že Petríka bila a opíjala!

Petríkovu mamu Zuzanu (23) obvinili z týrania blízkej a zverenej osoby a je v  policajnej cele.
Petríkovu mamu Zuzanu (23) obvinili z týrania blízkej a zverenej osoby a je v policajnej cele.

ŠALOV - Už je za mrežami! Zuzanu E. (23), obvinenú z toho, že v Šalove (okres Levice) dávala synovi Petríkovi (1,5 r.) piť z dojčenskej fľaše víno, posadili do policajnej cely. Hrozí jej 7 až 15 rokov väzenia. Zuzana sa pred vyšetrovateľom priznala, že keď chcela plačúceho chlapca utíšiť, opíjala ho a bila.

Otrasné správanie krkavčej matky vyšlo najavo v decembri, keď ju na prechádzke s kočíkom stretli sociálne komunitné pracovníčky. Chlapček mal na sebe iba košieľku s krátkymi rukávmi, bol podchladený, vyhladnutý a  na mol opitý! Vedľa neho ležala v kočíku dojčenská fľaša s vínom. Petríka vzali do nemocnice a odtiaľ do detského domova v Nitre. Podľa polície Zuzana nespolupracovala s vyšetrovateľom, zo Šalova odišla, a preto po nej vyhlásili pátranie.

„Bolo náročné, zdržiavala sa v rôznych bytoch v Bratislave. V stredu ju vypátrali na bratislavskom sídlisku. Priznala sa,“ informuje hovorca krajskej polície v Nitre Miloš Fábry. Vyšetrovanie ukázalo, že chlapček mal v čase, keď ho našli, v tele až 1,62 promile alkoholu! Žil v nehygienických podmienkach a podľa polície mal na tele stopy po týraní.

Vyšetrovateľ navrhol Zuzanu uväzniť. Petrík sa už štvrtý mesiac zotavuje z rán na tele i na detskej dušičke v domove. Podľa riaditeľky ústavu Viery Podhorovej navštívila Zuzana syna päťkrát, vždy mu priniesla sladkosti a hračky. Vraj sa už lieči z alkoholizmu a o chlapca chce bojovať. „Petrík je usmievavé chlapčiatko a má sa dobre,“ hovorí riaditeľka. O jeho budúcnosti rozhodne súd. Môžu si ho vziať do náhradnej starostlivosti príbuzní, ale ak oň neprejavia záujem, prichádza do úvahy možnosť adopcie alebo pestúnskej starostlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu