Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

17-mesačné dieťa s 1,6 promile alkoholu

NITRA - Sociálni pracovníci a polícia objavili pri Leviciach 17-mesačného chlapčeka, ktorý mal v krvi 1,62 promile alkoholu.

Dieťa našli v rodinnom dome v Šalove ešte vlani v decembri. Vedľa opitého a vyhladovaného dieťaťa údajne spala jeho 23-ročná matka, ktorá bola takisto pod vplyvom alkoholu. Polícia v pondelok začala trestné stíhanie za týranie blízkej osoby, matku však neobvinila, informovala ČTK hovorkyňa Renáta Čuháková.

"Po týždňovom pobyte v levickej nemocnici bol chlapček umiestnený v detskom domove v Nitre," doplnila Čuháková, podľa ktorej hrozí páchateľovi trest tri až osem rokov väzenia. Polícia zatiaľ sústreďuje dôkazy a znalecké posudky. Či alkohol podala dieťaťu jeho matka, sa ešte nepreukázalo.

Na slobodnú matku upozornili pracovníci miestneho obecného úradu, pretože sa o dieťa podľa nich nestarala. Chlapec bol bledý, zapáchal vínom a nevládal stáť na nohách. Lekárka po jeho prehliadke tvrdila, že dieťa je pod vplyvom alkoholu, vyhladované, podchladené, má modriny po celom tele a je v ohrození života.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu