Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Samovrah prežil zrážku s vlakom: Ďalší si to na poslednú chvíľu rozmysleli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: android)

TRENČÍN – V minulom týždni zaznamenali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) jeden prípad zrážky vlaku s osobou. Prípad sa stal na železničnej stanici v Trenčíne v nedeľu 21. februára, kde chcel muž pravdepodobne spáchať samovraždu. Zrážku s vlakom však prežil a následne bol odvezený do nemocnice. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

V uplynulom týždni bolo zaevidovaných aj niekoľko prípadov neoprávneného pohybu osôb v koľajisku. ŽSR predpokladajú, že tieto osoby chceli spáchať samovraždu. Vďaka ich včasnému spozorovaniu rušňovodičmi sa podarilo zrážkam s vlakom predísť.

"Takýto prípad sa odohral napríklad na trati Považská Bystrica – Púchov, kde musela byť zastavená doprava z dôvodu ohlásenej osoby pohybujúcej sa pri koľajisku so samovražednými sklonmi. Dôsledkom tejto mimoriadnej udalosti malo meškanie päť vlakov," priblížila Pavliková. Ďalší prípad bol na trati Bernolákovo – Senec, kde vlak zastavil pred človekom stojacim v koľajisku, ktorý následne z miesta ušiel. 

Na trati Sabinov – Lipany sa minulý týždeň odohrala veľmi nebezpečná situácia, keď cez priecestie v čase, keď sa blížil vlak, prešlo vozidlo. Vlak stihol včas zastaviť. "Išlo o obrovské šťastie, že rušňovodič si stihol včas všimnúť automobil na priecestí a k zrážke nedošlo," podotkla hovorkyňa.

Na tratiach ŽSR sa minulý týždeň vyskytlo viacero prípadov vandalizmu. V Devínskej Novej Vsi napríklad došlo k bitke skupiny osôb na nástupišti. V železničnej stanici Štúrovo si zas podnapitý cestujúci sadol vo vestibule na radiátor, pričom ho zo steny vytrhol.

V uplynulom týždni ZŠR zaznamenali 15 prípadov zrážok vlaku so zverou.
 

Viac o téme: ŽSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu