Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tomu sa hovorí hazardér! Pre pár sekúnd riskoval vlastný život, vtom prišla fatálna zrážka

Priecestie
Priecestie (Zdroj: SITA)

SENEC - To, že od nerešpektovania pravidiel neodradí niektorých ani riziko straty života, predviedol v pondelok (11.4.) večer šofér osobného automobilu so seneckým evidenčným číslom. So svojím autom vstúpil a napokon aj uviazol na rekonštruovanom železničnom priecestí medzi Sencom a Sládkovičovom.

"Cez priecestie sa snažil prejsť napriek zákazovej značke a mechanickým zábranám," uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková. "Keď s autom na priecestí zapadol, namiesto toho, aby volal integrovaný záchranný systém alebo políciu, sa snažil auto sám z miesta dostať," priblížila Pavliková. To sa mu však nepodarilo a napokon do auta narazil prichádzajúci rýchlik. Rušňovodič už nemal šancu zrážke zabrániť. 

Nehoda sa zaobišla bez ujmy na zdraví posádky auta a cestujúcich vo vlaku. "Doprava v úseku však bola 50 minút úplne prerušená, následne niekoľko hodín vlaky jazdili obmedzenou rýchlosťou len po jednej traťovej koľaji," upozornila hovorkyňa.

V mene ŽSR apelovala na zodpovedné správanie vodičov a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. V prípade akejkoľvek mimoriadnej či nebezpečnej situácie na alebo v blízkosti železničného priecestia odporučila zavolať na linku 112 a oznámiť jedinečné identifikačné číslo železničného priecestia. To je umiestnené zo zadnej strany výstražníka a je z reflexného materiálu, takže je viditeľné aj v noci. „Operátori už v takomto prípade vedia, čo majú robiť a koho vyrozumieť tak, aby v prípade nutnosti bola zastavená železničná doprava," uistila Pavliková.

Viac o téme: Priecestie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu