Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Keď už nič, Slováci sa vedia aspoň sťažovať: Toto sú najlepšie hlášky z dopravného podniku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Ľudia zvyknú na infolinky volať s rôznymi problémami, niektoré majú opodstatnenie, iné si na druhej strane aparátu vyžadujú riadnu dávku trpezlivosti. S absurdnými požiadavkami všetkého druhu majú skúsenosti aj v Dopravnom podniku Bratislava. Nám sa podarilo získať prepisy toho najlepšieho.

Kuriózne sťažnosti adresované DPB, a.s:

Neprekonateľnému problému čelil cestujúci, ktorý v niektorom z bratislavských dopravných prostriedkov stratil obedár aj s obedom a rozčuľoval sa, že mu ho nikto ako nález nedoniesol do Dopravného podniku so slovami "Veď ten obed bol veľmi dobrý!".

Iný cestujúci hľadal v prostriedkoch MHD, pričom nevedel určiť ani vozidlo, ani linku, svoj vysokoškolský diplom. Nespokojnosť prejavila aj pani, ktorá počas cesty autobusom spadla a roztrhla si pančušky. Prišla ich do Dopravného podniku osobne ukázať v snahe vymôcť si ich preplatenie. Podobne to skúšal aj pán, ktorý sa na zastávke oprel o čerstvo natreté a označené zábradlie a chcel 300 eur na novú bundu.

Ak chcete pomôcť týmto
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: VŠVAP)

Sťažnosť spísal aj pasažier, ktorý vyjadril svoju nespokojnosť s platnou tarifou. Trápilo ho, že "nie je možné zakúpiť električenku pre psa". Istá nahnevaná pani zase telefonovala s tým, že čo chce po nej Dopravný podnik, keď jej píše. Dostala totiž doporučenú zásielku na pošte, ktorú si nechcela prevziať.

Informácie, ktorých sa dožadovali cestujúci na callcentre DPB, a.s:

Veľa Slovákov zvykne mestskú hromadnú dopravu využívať aj na prepravu svojich domácich miláčikov. Pri tomto pomerne jednoduchom úkone im však napadajú skutočne kreatívne otázky, ktoré sa potom s radosťou pýtajú aj na callcentre Dopravného podniku Bratislava. Pomyselnú výhernú trojicu "najlepších" otázok uvádzame tu:

  • "Dá sa na električenku pripísať pes alebo dá sa vybaviť električenka pre psa?"
  • "Aký musí mať lístok pes v kočíku?"
  • "Mám 14-ročného psa, je už teda dôchodca nad 70 rokov, cestuje v MHD zadarmo?"

Keď už nič, Slováci
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock)

Nájdu sa aj takí, ktorí zrejme pojedli veľa vtipnej kaše, istý pasažier sa opýtal, o koľkej ide autobus do Santiago del Compostela v Španielsku. Ďalší v poradí si možno chcel z niekoho vystreliť, no o to smutnejšie je, ak svoju otázku myslel vážne. Keď chcel totiž manželke vybaviť električenku, opýtal sa, či má doniesť fotografiu seba alebo manželky. Pýtal sa dokonca aj na to, ako ju má odfotiť, či jej má odfotiť hlavu alebo...

Nad spôsobom, ako ušetriť, premýšľal cestujúci, ktorý zatelefonoval na infolinku určite obdivuhodne trpezlivej zamestnankyni dopravného podniku s tým, že odmieta zaplatiť 50 eur pokutu, nakoľko používa zľavnené cestovné lístky. Vraj preto zaplatí len 25 eur.

Výhovorky cestujúcich, ktorých prichytili revízori DPB, a.s. pri výkone kontroly:

„Nestihla som si označiť cestovný lístok, lebo som išla zo skúšky vo vysokých opätkoch a pri označovači cestovných lístkov som sa nevedela zastabilizovať," vyjadrila sa istá študentka vysokej školy. Skutočne obdivuhodne odvážny musel byť mladý pán, ktorý skúsil revízorov oklamať slovami: „Ja idem prvýkrát, ja som nevedel, že mám mať lístok."

Iveco Urbanway v službách
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Hargaš)

Iný pasažier zase nemal platný cestovný lístok a zdôvodňoval to skutočne kuriózne. Viacerí z nás môžu mať rodinné problémy, no málokedy sa nimi dá ospravedlňovať neplnenie povinností. Tento muž to však napriek tomu skúsil: „Telefonovala mi manželka, ktorá ma tak rozčúlila, že som nebol ani schopný si označiť lístok."

Nájdu sa aj takí, ktorí svojím správaním podporujú už aj tak po celom Slovensku rozlezenú korupciu, a to dokonca aj v tejto sfére. Jeden konkrétny bez platného cestovného lístka ponúkal revízorovi úplatok 10 eur. Na upozornenie kontrolóra, že sa z výkonu kontroly robí audiozáznam, prichytený pasažier preukázal veľmi zvláštny zmysel pre humor: „Tak aspoň máte čo počúvať."

Ľudia skúšajú naozaj čokoľvek, dokonca aj oháňanie sa zákonmi. Jedna pani tvrdila, že je chorá, ide na vyšetrenie do nemocnice a podľa platnej legislatívy EÚ má nárok na bezplatnú prepravu. Keď jej však revízori ponúkli, že privolajú rýchlu zdravotnú pomoc, odmietla. Asi tušíte prečo. Najlepšiu výhovorku si však podľa nás vymyslela istá mamička s kočíkom, ktorá neváhala zhodiť vinu na svoju ratolesť: „Lístok som si riadne označila, ale dieťa mi ho počas cesty zjedlo."

Keď už nič, Slováci
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: KuriozityDopravný podnik BratislavaSťažnosti pasažierov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu