Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Syn má roztrhnutú slezinu, matka chce žalovať mesto

Jakubovi Jurkovi (17) operovali slezinu a má tiež zlomené rebrá. Zobraziť galériu (2)
Jakubovi Jurkovi (17) operovali slezinu a má tiež zlomené rebrá.

KOŠICE - Roztrhnutá slezina a polámané rebrá! Taký je výsledok nešťastného pádu Jakuba Jurka (17) z Košíc. V podchode na sídlisku Furča stúpil na zle uloženú hrdzavú mrežu, potkol sa a dopadol na schody. Jeho matka Jana chce zažalovať mesto, ktoré je správcom podchodu.

„Ponáhľali sme sa na autobus. Nechceli sme riskovať a kľučkovať medzi autami. V podchode je však šero. Nevšimol som si, že mriežka nie je úplne na mieste a zakopol som,“ hovorí Jakub, ktorý leží po operácii v nemocnici. Spolu s ním bol v podchode aj jeho kamarát Peter. „Kubo veľmi kričal. Bolela ho narazená ruka i brucho. Vedel sa postaviť, tak sme išli trolejbusom do nemocnice. Nevedeli sme, že je to také vážne,“ prezrádza Peter. Odtiaľ Jakuba po vyšetreniach ihneď previezli sanitkou na operáciu. „Poznačený bude celý život. Nenechám to tak, som rozhodnutá zažalovať mesto!“ tvrdí rozhorčená Jana Jurková, podľa ktorej by nebezpečné miesto mali kompetentní opraviť, označiť, alebo nebezpečný podchod zatvoriť.

„Mesto má záujem odstrániť nedostatky. Priamo na podchody síce nie je v rozpočte vyčlenená žiadna suma, ale sú zahrnuté v položke opravy komunikácií. Ťažko konkretizovať, kedy dôjde k rekonštrukcii spomínaného podchodu, ktorého je mesto správcom,“ hovorí hovorca radnice Tibor Ičo. Dodal, že magistrát preskúma, čo bolo príčinou nešťastnej udalosti a bude hľadať vinníka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu