Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Ten trápny pocit byť Slovák: ČT vypustila do éteru najväčšiu slovenskú perlu ducha

Tomáš Drahoňovský
Tomáš Drahoňovský (Zdroj: čt24)

PRAHA - Zrejme inšpirovaný silou osobnosti bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča sa moderátor najvýznamnejšej československej televíznej stanice, ani sám nevie ako, rozhodol celkom verne napodobniť najslávnejší výrok slovenskej hlavy štátu. V snahe informovať o aktuálnom dianí na pôde významnej inštitúcie pozabudol na základný pilier žurnalistiky a prestal na okamih artikulovať.

Tento krátky okamih stačil každému divákovi, v tomto prípade skôr poslucháčovi, aby si okamžite spomenul na príhovor exprezidenta Gašparoviča, v ktorom OSN premenoval na úplne inú organizáciu. O Spoločenstve spojených nádorov odvtedy premýšľa nejeden fanúšik výrokov pána Gašparoviča, no iba český moderátor Tomáš Drahoňovský sa odvážil vysloviť čarovné slovné spojenie nahlas a opäť v živom vysielaní:

"Ja som veľmi rád, že aj v Organizácii spojených nádorov, názorov, ná... spojených nádoro, spojených národov..." 

Exprezident SR Ivan Gašparovič

"Podľa Organizácie spojených náro, názorov, nádorov je ale potrebné vybrať deväť miliárd..."

Moderátor ČT24 Tomáš Drahoňovský

Ivan Gašparovič v ČT24
My mu za to ďakujeme, bez neho by polovica Slovenska a Česka sledujúca spravodajstvo verejnoprávnych televíznych staníc zabudla, akú krásnu pravdu môže mať človek, ktorý keď sa zabudne, aj pravdu povie. Vychutnajte si aj vy nečakane pripomenuté, no nehynúce slová bývalého prezidenta, ktorý bol vždy rád stredobodom pozornosti práve vďaka svojim neskrývaným myšlienkam.

Viac o téme: Ivan GašparovičBrptModerátor ČT24
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu