Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kiska privítal v paláci nečakanú návštevu: Svetoznámy web ho vyspovedal o biznise a Slovensku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: repro foto Techcrunch)

BRATISLAVA - Kiska privítal v prezidentskom paláci netradičnú návštevu. Rozhovor s ním prišiel urobiť najpopulárnejší technologický portál na svete. Debata sa viedla v angličtine, s ktorou si musel poradiť. Redaktorovi tiež prezradil, prečo sa dal na charitu a ako Slovákom pomáha s biznisom.

Do prezidentského paláca zavítal Mike Butcher, vedúci najpopulárnejšieho webu o technologiách, startupoch a s tým súvisiacim podnikaním TechCrunch. Mesačne web navštívi vyše 30 miliónov ľudí. Patrí teda k najnavštevovanejším stránkam o technológiách či startupoch na svete. Kisku si nevybrali náhodou. Po návrate z Ameriky začal doma podnikať so splátkovými spoločnosťami a výrazne sa mu darilo. Následne sa dal na charitu a finančné zdroje preorientoval týmto smerom. A práve tieto skutočnosti a Kiskov vzťah k podnikaniu priviedli do Bratislavy známy portál.

Kiska privítal v paláci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: repro foto Techcrunch)

"Prečo ste sa vzdali svojho majetku?" opýtal sa okrem iného novinár. "Keď ste úspešný, máte veľa úspechov, som šťastne ženatý, vybudoval som úspešný biznis, po čase si začnete uvedomovať, že od života dostávate toľko, nazvem to morálnou povinnosťou, vrátiť to naspäť. Veľa ľudí nespravilo nič zlé, ale ich životná situácia je hrozná. Keď sa biznis rozrastal, pomáhal som čím ďalej, tým viac. No potom som si uvedomil, že môžem celý biznis predať a venovať sa celý život veciam, ktoré považujem za najlepšie. A tak som vybudoval charitu," povedal Kiska v angličtine.

Kiska privítal v paláci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: repro foto Techcrunch)

Narozdiel od predošlých prezidentov mu nerobilo problém rozprávať v cudzom jazyku. V dvanásťminútovom videu, ktoré si môžete pozrieť ich na webovej stránke, prebrali niekoľko vecí o biznise, podnikaní či startupoch. Butcher sa ho spýtal tiež, aký signál vysiela Slovensko pre startupistov fakt, že ako prezident nebol členom komunistickej strany. Na to Kiska odpovedal, že si nemyslí, že by to malo nejaký vplyv na technologický a podnikateľský svet.

Viac o téme: TechnológiaPrezidentSlovenskoStartupAndrej KiskaTechcrunch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu