Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Milé vianočné VIDEO prezidenta Kisku: Takto päťročný Andrej vyjedal salónky zo stromčeka

Salónky bývali veľkým pokušením pre všetky deti. Zobraziť galériu (3)
Salónky bývali veľkým pokušením pre všetky deti. (Zdroj: FB/Andrej Kiska)

BRATISLAVA - Písal sa rok 1968 a päťročný Andrej Kiska určite ani len nechyroval o tom, že sa v budúcnosti stane prezidentom samostatnej Slovenskej republiky. Ako nasvedčuje video zverejnené pred pár dňami na sociálnej sieti, mal vtedy úplne iné záujmy. Veď na Vianoce bolo treba najmä potajomky pooberať salónky zo stromčeka a vyblázniť sa vonku na snehu. Zábery z prezidentovho detstva vyvolali v mnohých Slovákoch skutočnú sviatočnú nostalgiu.

VIDEO Prezident je šokovaný zo súdnictva SR: Pozrite si jeho vyhlásenie

Andrej Kiska sa 26. decembra pochválil vo svojom profile na Facebooku zábermi, ktoré nazval Prezident ako dieťa, spomienka na Vianoce. "Našiel som krátke staré video z Vianoc. Na záberoch mám 5 rokov a som ten menší loptoš, ktorý sa hrá s fotoaparátom na stole a stojí pri dverách. Jesť sladkosti zo stromčeka bolo prísne zakázané, výnimkou bolo natáčanie tohto videa. Ako vidno, mal som z toho veľkú radosť. Zo záberov na ľade je jasné, prečo sa zo mňa nestal druhý Peter Bondra. Pekné sviatky," napísal prezident s humorným nadhľadom vo svojom statuse.

Milé vianočné VIDEO prezidenta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Andrej Kiska)

Milé vianočné VIDEO prezidenta
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Andrej Kiska)

Čiernobiele zábery oživili v mnohých ľuďoch závan starých čias, kedy kilo fondánových salónok stálo 40 korún a na Vianoce sa deti korčuľovali na vyšmýkanej ceste pred domom. Prípadne si kolekcie a salónky vyrábal doma každý sám. A aby bol pekne ozdobený aj stromček, stačilo zabaliť kocku cukru či sladké pečivo do farebného staniolu. Dnes to v našich rodinách už vyzerá trochu inak.

 
Prezident ako dieťa

SPOMIENKA NA VIANOCE Našiel som krátke staré video z Vianoc. Na záberoch mám 5 rokov a som ten menší loptoš, ktorý sa hrá s fotoaparátom na stole a stojí pri dverách. Jesť sladkosti zo stromčeka bolo prísne zakázané, výnimkou bolo natáčanie tohto videa. Ako vidno, mal som z toho veľkú radosť. Zo záberov na ľade je jasné, prečo sa zo mňa nestal druhý Peter Bondra.Pekné sviatky.

Zveřejnil(a) Andrej Kiska dne 26. prosinec 2015
Viac o téme: PrezidentVianoceAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu