Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Liberálni politici sa obuli do prezidenta Kisku: To bol čo za prejav? Staré skutočnosti

Liberálom zo strany Sloboda a Solidarita sa nepáči prezidentov prejav
Liberálom zo strany Sloboda a Solidarita sa nepáči prezidentov prejav (Zdroj: prezident.sk; archív Topiek; koláž Topky.sk)

BRATISLAVA - Novoročný prejav prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku vnímajú predstavitelia strany Sloboda a Solidarita (SaS) ako nevyužitú príležitosť posunúť úroveň verejnej diskusie vpred. Vedenie strany nechce, aby sa prezident púšťal do tvrdých konfrontácií s vládou, pretože to je úlohou opozície. Vyhol sa však podľa vedenia strany konštruktívnej kritike vlády, čo považuje SaS za jeho zaváhanie.

Liberálna strana súhlasí s Kiskom v tom, že zlé pomery v zdravotníctve a pokles kvality vzdelávania v školstve sú alarmujúce. "Faktom však je, že sú to už chronicky známe skutočnosti, na ktoré dlhodobo upozorňujú samotní učitelia, zdravotníci, ich stavovské organizácie, ako aj opozičné strany a rôzni odborníci," uvádza vo svojom stanovisku vedenie SaS s tým, že preto by od prezidenta očakávali, že aspoň naznačí smer, akým by sa mali uberať riešenia, a rovnako aj hlavné príčiny, pre ktoré je situácia taká vážna. SaS pritom za jednu z kľúčových príčin, prečo sú pomery v zdravotníctve a školstve také zlé, považuje zlú vymáhateľnosť práva a beztrestnosť, ktorú využívajú "rôzne osoby a kliky na obohatenie sa"

"Rovnako nám v prezidentovom novoročnom expozé chýbal dôraz na potrebu zlepšovania podnikateľského prostredia, ktoré sa stalo kolbišťom protekcionizmu a narastajúcej moci byrokracie," dodávajú v stanovisku predstavitelia SaS.

Pozrite si prejav prezidenta Andreja Kisku:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu