Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nemocnicu v Handlovej ohrozuje nedostatok lekárov: Rušia viaceré oddelenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

HANDLOVÁ - Nemocnica v Handlovej ruší od 1. januára budúceho roka svoje interné oddelenie a k nemu prislúchajúcu jednotku intenzívnej starostlivosti.

Dôvodom tohto kroku zdravotníckeho zariadenia je nedostatok lekárskeho personálu, čím nedokáže spĺňať platné legislatívne predpisy na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti. Dnes o tom informovala Monika Murová za spoločnosť TLSV invest, a.s., ktorá je majiteľom nemocnice.  

"Nemocnica bude naďalej zabezpečovať poskytovanie zdravotnej starostlivosti v internej medicíne ambulantnou formou," deklarovala Murová. Ako ďalej ozrejmila, vzhľadom na zrušenie interného oddelenia a zvyšujúce sa požiadavky na ústavnú starostlivosť pre dlhodobo chorých pacientov sa nemocnica rozhodla interné oddelenie pretransformovať na lôžkovú kapacitu oddelenia dlhodobo chorých. "Napriek nevyhnutnej transformácii lôžkovej zdravotnej starostlivosti je záujem vedenia nemocnice, ako aj jej majiteľa, o rozvoj činnosti nemocnice, jej ambulantnej časti, jednodňovej zdravotnej starostlivosti v chirurgických odboroch a v rozširovaní spektra diagnostických metód," skonštatovala. 

Výpadok interného oddelenia má záujem riešiť primátor Handlovej Rudolf Podoba (Smer-SD), ktorý chce osloviť ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smer-SD) s požiadavkou na opätovné zriadenie rýchlej lekárskej zdravotnej služby. Zároveň bude žiadať predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku (Smer-SD), aby pouvažoval nad zabezpečením pohotovosti lekárov v nemocnici minimálne do 22.00 h.  

Handlovské zdravotnícke zariadenie zároveň pozastavuje na prvý kvartál budúceho roka aj prevádzku kardiologickej ambulancie. Po dohode s Nemocnicou s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach chce Podoba zabezpečiť, aby bol v jej tamojších kardiologických ambulanciách vyhradený jeden deň pre Handlovčanov a obyvateľov handlovskej doliny. Samospráva má záujem zabezpečiť prostredníctvom svojich služieb aj prepravu pacientov do Bojníc. 

Viac o téme: NemocnicaZdravotníctvoHandlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu