Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dáriusovi (5) vyčarili úsmev na tvári!

Dárius Majer (5) s futbalistami z Ružomberka.
Dárius Majer (5) s futbalistami z Ružomberka.

MICHAL NA OSTROVE - Rozhodli sa pomôcť! Futbalisti úradujúceho majstra Slovenska MFK Ružomberok si v Novom Čase prečítali článok o smrteľne chorom Dáriusovi Majerovi (5).

Neváhali ani minútu a priniesli mu darčeky a peniaze na liečbu. Chlapec trpí zriedkavou svalovou atrofiou - ochabovaním svalstva.

"Pred tréningom som otvoril Nový Čas a prečítal si článok o Dáriusovi. V ten deň sme sa s chalanmi v kabíne rozprávali o jeho problémoch a rozhodli sme sa mu pomôcť," povedal kapitán mužstva MFK Ružomberok Martin Laurinc. Futbalisti chlapcovi priniesli darčeky a 41-tisíc Sk. "Chceme aspoň malou kvapkou pomôcť Dáriusovi a jeho rodine," prezradil šéf mužstva Michal Mertinyák.

Keď mal Dárius 14 mesiacov, lekári určili jeho diagnózu, na základe ktorej mu dávajú desať rokov života. Chlapec je odkázaný na invalidný vozík a jeho zdravotný stav sa zhoršuje. Medicína doteraz nepozná liek na svalovú atrofiu. Experimentálne pokusy liečby sa robia v USA, v Číne a na Ukrajine. Sú chlapcovou jedinou nádejou. Cena jedného vyšetrenia je 400-tisíc Sk.

Príchod futbalistov Dáriusa potešil. Oči mu žiarili šťastím, keď sa s ním rozprávali majstri Slovenska. "Veľmi si prajem, aby som aj ja raz mohol hrať futbal," povedal malý Dárius.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu