Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Z Košíc budeme lietať do Varšavy a časom s prestupom aj do Tokia

Predstavenie nového leteckého dopravcu - spoločnosti LOT Zobraziť galériu (2)
Predstavenie nového leteckého dopravcu - spoločnosti LOT (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Do Košíc prichádza ďalšia významná letecká spoločnosť – poľský národný letecký dopravca LOT, ktorý otvorí v marci 2016 letecké spojenie Varšava - Košice.

LOT bude prevádzkovať lety do Košíc moderným lietadlom typu Bombardier Q 400 s kapacitou 78 sedadiel šesťkrát týždenne. Odlety z Košíc sú naplánované na 5:35 ráno a spiatočné lety budú z Varšavy štartovať večer o 22:35. Let bude trvať hodinu. Vďaka takto nastavenému letovému poriadku budú môcť cestujúci využívať všetky nadväzné ranné odlety a večerné prílety v rámci Európy, čo umožní biznis cestujúcim absolvovať služobné cesty v priebehu jedného dňa. Spoločnosť ponúka tri cestovateľské triedy. Biznis, Premium economy a economy triedu.

Cena spiatočnej letenky na linke Varšava – Košice v ekonomickej triede začína na úrovni 177 €. Najzaujímavejšie európske destinácie ako napríklad Štokholm, Duseldorf, Zurich, Praha, Londýn, Amsterdam, Paríž, Ženeva, Kodaň, Brusel, Hambrug či Barcelona budú mať Košičania na dosah vďaka krátkemu a pohodlnému prestupovaniu vo Varšave. Až doteraz žiadna iná aerolinka neponúkla Košičanom takú komplexnú ponuku produktov a spojení cez moderný “hub” vo Varšave, na ktorom LOT ponúka prestupový čas už od 30 minút.

“LOT reaguje na potreby cestujúcich a chápe, že si zaslúžia širokú ponuku destinácií, ktoré sú dosiahnuteľné zhruba hodinovým letom do Varšavy s následným prestupovým časom vo Varšave od 30 minút. Jedine LOT vie ponúknuť na letoch z Košíc do Mníchova 30-minútový prestupový čas a 60-minútový prestupový čas na letoch do Štokholmu. Súčasná ponuka letov z Košíc nie je dostatočná a iné veľké letiská sú vzdialené minimálne tri hodiny cesty autom. Veríme, že cestujúci sa zaľúbia do našich služieb a vďaka tomu sa staneme v Košiciach aerolinkou prvej voľby,“  povedal Marcin Celejewski, výkonný riaditeľ spoločnosti LOT.

“S príchodom spoločnosti LOT získavajú Košice a celé východné Slovensko už tretieho sieťového dopravcu, čím sa nemôže pochváliť žiadne iné mesto na Slovensku. Som veľmi rád, že Košice sa nespájajú iba s Varšavou, ale aj s vyše 60-timi destináciami na troch kontinentoch, ktoré má LOT vo svojej ponuke. Verím, že vďaka leteckej linke Varšava – Košice množstvo poľských turistov objaví naše krásne mesto a priľahlý región,“  povedal primátor Košíc Richard Raši. 

Viac o téme: KošiceLOTVaršava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu