Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Krádež luxusného prsteňa v Bratislave: VIDEO Diamanty za 300 tisíc eur zmizli jednoduchým trikom

Zobraziť galériu (4)

BRATISLAVA - Cez víkend ukradli dvaja neznámi páchatelia z novootvorenej luxusnej predajne šperkov v bratislavskom centre Eurovea diamantový prsteň za viac ako 300 tisíc eur. Slušne oblečených zlodejov zachytili kamery, ak ste cudzincov spoznali, volajte políciu.

Incident sa stal v sobotu krátko pred 11:45 v predajni s luxusnými šperkami. "Dvaja upravení po anglicky hovoriaci muži štandardne vošli do predajne a nechali si predviesť a následne rezervovať tovar. Sofistikovanou formou podviedli predavačov a bez použitia násilia počas procesu rezervácie nepozorovane odcudzili prsteň," opísala Kateryna Matušková, manažérka ALO diamonds.

Krádež luxusného prsteňa v
Zobraziť galériu (4)

Krádež luxusného prsteňa v
Zobraziť galériu (4)

Cena prsteňa z bieleho zlata osadeného briliantmi je vzhľadom na veľkosť diamantu, ktorý je v ňom umiestnený, viac ako 300 tisíc eur. Spoločnosť podľa vlastných skúseností odhaduje, že páchatelia s najväčšou pravdepodobnosťou smerujú do zahraničia, nakoľko na území Slovenska by bol predaj podobného šperku veľmi náročný až nemožný. "Každé zverejnenie informácií urýchľuje identifikáciu šperku a sťažuje jeho následný predaj. Bez príslušného certifikátu je v štandardnom obchode jeho predaj takmer nemožný. Preto predpokladáme, že sa pokúsia o predaj v zahraničí," doplnila Matušková.

Krádež luxusného prsteňa v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Alo diamonds)

V butiku sú nainštalované kamery, ktoré zachytili podozrivých mužov. Spoločnosť žiada verejnosť o pomoc a ponúka vysokú odmenu 20 000 eur za informácie, ktoré privedú k vypátraniu páchateľov.

Alo Diamonds kradez

Luxusný butik plánovala spoločnosť oficiálne otvoriť tento týždeň.

Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá, po páchateľoch pátra. "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva," informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff a doplnil, že bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť.

Akékoľvek informácie, ktoré by pomohli páchateľov vypátrať, oznámne na bezplatnom policajnom čísle 158.

 

Viac o téme: KrádežPrsteňDiamantPáchateliaALO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu