Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Megaúlovok z bratislavskej vily: Zlodej v noci rozrezal trezor a utiekol s 30 tisícovým lupom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Záhorskej Bystrici bolo včera poriadne rušno. Policajti museli zasahovať v rodinnom dome. Dôvodom bola krádež šperkov a iných hodnotných vecí za približne 30 tisíc eur. Neznámy páchateľ vnikol do domu a trezor násilím otvoril karbobrúskou.

Incident sa stal včera podvečer na Kútskej ulici v Záhorskej Bystrici. Ako sa nám podarilo zistiť, neznámy páchateľ vnikol do rodinného domu a vykradol trezor, ktorý bol zabudovaný v stene. Pravdepodobne išiel na istotu. "Vyzbrojený" bol karbobrúskou, ktorou trezor jednoducho rozpílil. Následne z neho zobral zlato, šperky, hodinky a bankovky zahraničných mien.  

Ako informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff, doposiaľ neznámy páchateľ prekonal a poškodil uzamykací mechanizmus jedného z rodinných domov v Bratislave a vnikol do vnútorných priestorov. "Poškodil trezor, z ktorého odcudzil finančnú hotovosť, viacero kusov bankoviek cudzích mien, ďalej odcudzil šperkovnicu spolu so šperkami, viacero kusov hodiniek a elektroniku," opísal hovorca s tým, že páchateľ spôsobil krádežou celkovú škodu vo výške približne 29.900 eur. Doposiaľ nie je presne zistená škoda, ktorá vnikla krádežou bankoviek cudzích mien. Poškodením a znehodnotením zariadenia a vybavenia rodinného domu vznikla škoda prevyšujúca 266 eur.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody. Páchateľovi hrozí po dokázaní viny trest odťatia slobody najmenej na tri roky.

Viac o téme: KrádežŠperkyLupTrezor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu