Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vedci v Bratislave za štátne nakúpili nové 3D kino: Bude stáť neuveriteľných 160 tisíc eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Bratislavčania budú mať nové 3D kino! Štát nakúpil moderné vybavenie do kina najmä pre verejnosť. Takto chce popularizovať prírodné a technické vedy. Kedy sa začne premietať?

Centrum vedecko-technických informácií, ktoré spadá pod ministerstvo školstva, sa rozhodlo nakúpiť moderné vybavenie do 3D kina. Spolu s tlačiarenským strojom zaň zaplatí štát 163 tisíc eur.Konkrétne ide o kompletné servisné a materiálové zabezpečenie vybavenia 3D kina na Bojnickej ulici v Bratislave.

Bratislavčania, ale aj ľudia zo širokého okolia, sa môžu tešiť na premietanie vo vysokej kvalite. Do súťaže sa prihlásili dve firmy. Víťazná spoločnosť MediaTech Central Europe tak dodá najmodernejšie audio a vizuálne technológie. Úžitok z nich by mali pocítiť podľa našich úradov najmä bežní občania.

Popularizácia vied

A o aké vylepšenie ide konkrétne? "Ide o nové 3D kino, ktoré bude súčasťou budovaného Centra vedy. Centrum vedy bude zážitkovým miestom pre širokú verejnosť s účelom popularizovať, resp. viac priblížiť prírodné a technické vedy," zareagovala pre Topky Monika Hucáková z ministerstva školstva.

Premietať sa začne v roku 2016

Občania tak budú môcť byť svedkami najmä náučných filmov. "V 3D kine sa budú premietať krátke filmy zamerané na zaujímavosti z prírodných a technických vied; ich cieľom bude pútavým spôsobom vysvetliť známe i neznáme fakty a podporiť tak záujem o spomínané vedy."

Premietať sa začne po inovácii, to znamená už v prvom štvrťroku tohto roka, potvrdila nám Hucáková s tým, že finálne práce by mali byť už skompletizované.

Viac o téme: ZmluvaBratislava3D kino
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu