Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Falšovateľka sa k podvodu priznala

Lenka R. prepoistila manželov bez ich vedomia. Zobraziť galériu (3)
Lenka R. prepoistila manželov bez ich vedomia.

SEČOVCE - Manželia Poliakovci zo Sečoviec sa stali obeťami podvodu. Ten má na rováši Trebišovčanka Lenka R., ktorá bez ich vedomia sfalšovala zmluvy o zdravotnom poistení. Na podfuk prišli až po tom, čo Ľubomíra Poliaka (45) hospitalizovali s chorým srdcom. Teraz mu hrozí, že nemalé náklady bude musieť uhradiť zo svojho vrecka.

„V nemocnici som ešte v januári predložil svoju kartu poistenca z poisťovne Dôvera. Až neskôr som sa dozvedel, že som vraj zmenil zdravotnú poisťovňu a som v Unione. Sám som však žiadnu zmenu nepodpisoval!“ vraví poriadne nahnevaný Ľubomír Poliak (45), za ktorého zamestnávateľ riadne platí odvody. Podobne skončila aj jeho manželka Dana (43), ktorá už pozná vinníka: „Vyžiadala som si z Unionu kópie originálov našich zmlúv. Obe sfalšovala tá istá osoba z Trebišova, u ktorej sme si svojho času vybavovali pôžičku. Aj sa nám priznala! Čo je nám to však platné, keď si manžel kvôli podvodníčke teraz musí vyšetrenia u lekára sám zaplatiť?“

Falšovateľka sa k podvodu
Zobraziť galériu (3)
Falšovateľka zmlúv Lenka R. si následky svojho konania uvedomuje: „Boli jediní dvaja, ktorých som takto prepoistila. Som ochotná niesť následky a odškodniť ich.“ Pokým manželia zvažujú podať trestné oznámenie, prípadom sa už zaoberá aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Podvod teda skončí na súde, falšovateľke hrozí minimálne pol roka basy.

Falšovateľka sa k podvodu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu