Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Petržalku zaplavili vraky áut: Ľudia sú zmätení, vieme, čo sa deje!

Autá v Petržalke parkujú prakticky všade Zobraziť galériu (4)
Autá v Petržalke parkujú prakticky všade (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Petržalku zaplavujú vraky áut voľne zaparkované na tráve či inej ploche. Ide pritom vždy o frekventované, dobre viditeľné miesta. Ľudia zostali prekvapení a nevedia, o čo vlastne ide. My poznáme odpoveď.

Viacerí čitatelia nám do redakcie poslali fotky starých vrakov áut, ktoré parkujú v bratislavskej Petržalke na netradičných miestach. Na trávnatej ploche alebo dokonca na streche iného vozidla. Obyvatelia sú zmätení. "Pred panelákom na námestí Hraničiarov vidím dve autá, naskladané na sebe ako sendvič. Netuším, o čo komu ide," napísala nám Zuzana. Podobne zaskočená zostala aj Janka: "Vyzerá to tak, že niekto chce na niečo upozorniť," myslí si. Neskôr k vrakom pribudol transparent s nápisom "Budeme musieť v Petržalke parkovať takto?"

Petržalku zaplavili vraky áut:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Petržalku zaplavili vraky áut:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

 

V Petržalke to vrelo: VIDEO drsnej hádky dvoch slečien  o parkovacie miesto

Topky zisťovali, kto stojí za touto iniciatívou. Kontaktovali sme preto mestskú časť Bratislava - Petržalka. Jej prednosta Miroslav Štefánik prekvapujúco potvrdil, že kampaň bol ich nápad. "Ide o plánovanú marketingovú aktivitu. Smutné je, že ľudia sú už dnes apatickí k tomu, že auto parkuje na tráve. Zaregistrujú niečo, až keď parkujú autá na sebe. Cieľom tejto aktivity je práve vzbudiť záujem a diskusiu obyvateľov Petržalky ku katastrofálnej situácii s parkovaním v našej mestskej časti. V Petržalke sa parkuje nadivoko - na tráve, na chodníkoch, dokonca na prechodoch. Tento stav je ďalej neudržateľný," tvrdí Štefánik.

Petržalku zaplavili vraky áut:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Na otázku, či sa neobávajú reakcií obyvateľov, keďže staré vraky stoja všade na trávnatej ploche, prednosta vysvetlil, že im ide práve o to, aby sa takéto zlé návyky ľudí odstránili. "Ľudia sú donútení takto parkovať, pretože často nemajú inú možnosť. Dnes chýba v Petržalke 17 tisíc parkovacích miest. Domáci (rezidenti), čiže rezidenti pritom musia mať prednosť, keďže platia miestne dane, ale zaparkovať nedokážu aj na úkor mimobratislavčanov, ktorí žiadne miestne dane neplatia. A to nie je spravodlivé."

Petržalku zaplavili vraky áut:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Ako dodal, Petržalka ako prvá metská časť pripravuje nový parkovací systém, ktorý bude domácim garantovať miesto na parkovanie. Platiť by mal už od januára 2016. Všetko teraz závisí od hlasovania poslancov mestkej časti, ktoré sa uskutoční 22. septembra.

Viac o téme: ParkovaniePetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu