Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Adam († 18): Bolesti hlavy... a o tri dni smrť!

Chlapcov otec je na lekárov nahnevaný.
Chlapcov otec je na lekárov nahnevaný.

RAKOVICE/BRATISLAVA - Zdravý Adam († 18) sa na pokraj smrti dostal počas niekoľkých dní. Ešte v sobotu skončil po náhlom vracaní s bolesťami hlavy a závratom v piešťanskej nemocnici. Z tej ho po infúziách a odobratí krvi pustili domov. Po piatich hodinách však opäť odpadol. Po upadnutí do kómy včera Adam zomrel. Ide o ďalší prípad zlyhania lekárov?

Včera sa Adamova rodina k tragédii nechcela vyjadrovať. Ešte v pondelok však Adamov otec pre televíziu JOJ povedal, že na piešťanskú nemocnicu podá trestné oznámenie. „Chlapcovi to nepomôže, ale to nie je prvý prípad, ktorý sa tam stal,“ dodal Jozef Vlha, ktorý v pondelok veril, že so synom koncom marca oslávi jeho devätnáste narodeniny.

„Po podaní infúzie proti opuchu, bolesti a základným prejavom závratu chlapcovi ťažkosti ustúpili a jeho stav sa zlepšil,“ povedal riaditeľ piešťanskej nemocnice Peter Ottinger. Po tom, ako chlapca do nemocnice priviezli opäť, ho lekári resuscitovali a previezli na ARO, kde bolo zistené krvácanie do mozgu. Chlapec nakoniec skončil na bratislavských Kramároch.

Podľa informácií Nového Času praskla Adamovi v sobotu vrodená vydutina na mozgovej tepne. Tá sa nanešťastie nachádzala na mieste, kde by ho lekári aj tak nemohli operovať. Takáto vydutina sa zvykne prejaviť náhlou príhodou. Prasknutie môže spôsobiť zatlačenie na stolici, náhle kýchnutie či náhly predklon. „Lekárka postupovala adekvátne stavu,“ myslí si Ottinger o sobotňajšom prepustení Adama z nemocnice. Prípadom sa už zaoberá Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu