Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhoráci míňajú veľa vody: Ak nezačnú šetriť, privrú im kohútiky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na Záhorí ubúdajú zásoby vody. Spôsobuje to najmä jej vysoká spotreba pri polievaní záhrad a napúšťaní bazénov. Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) o tom informuje na svojej webovej stránke.

Zároveň vyzýva svojich zákazníkov na Záhori, aby vodo šetrili a používali ju len na pitie, varenie a osobnú hygienu. Obmedzenie spotreby sa týka 23 miest a obcí v okresoch Trnava, Malacky, Skalica a Senica.

"Súčasný stav zásob podzemnej vody v týchto regiónoch síce zatiaľ postačuje na zásobovanie obyvateľov, ale pokiaľ bude pretrvávať sucho a zvýšený odber vody, BVS bude regulovať jej dodávky," informuje vodárenská spoločnosť. BVS sa obrátila na dotknuté samosprávy a požiadala ich, aby bezodkladne zakázali používať vodu z verejného vodovodu na polievanie záhrad a trávnikov, napúšťanie bazénov či umývanie áut. 

Obmedzením spotreby vody sú dotknuté mestá a obce - Senica, Borský Mikuláš, Borský Svätý Jur, Brodské, Čáry, Hradište pod Vrátnom, Jablonica, Kuklov, Kúty, Lakšárska Nová Ves, Moravský Svätý Ján, Osuské, Sekule, Smolinské, Šaštín Stráže, Gbely, Letničie, Petrova Ves, Radimov, Unín, Studienka, Veľké Leváre a Buková.

Viac o téme: Záhorie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu