Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prichádza ďalší tropický víkend: Pozrite sa, kedy, kde a prečo sa počasie pokazí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Pripravte sa na poriadne peklo! Podľa meteorológov dosiahnu víkendové teploty opäť rekordné hodnoty. Ak máte v pláne oddychovať niekde v prírode, rozhodne si doma nezabudnite plavky. V nedeľu sa však majte na pozore.

Piatok

Dnes nás čaká jasný až polojasný deň s mimoriadne vysokými teplotami. Popoludní sa však na horách môže vyskytnúť prechodne zväčšená oblačnosť s prehánkami alebo búrkami. Najvyššia denná teplota dosiahne 30 a 35, na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši okolo 28 stupňov Celzia.  Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 20 stupňov Celzia. Viať bude len slabý vietor.

Prichádza ďalší tropický víkend:
Zobraziť galériu (6)

Sobota

Cez Nemecko smerom na východ bude prechádzať brázda studeného vzduchu a pred jej príchodom u nás teploty dosiahnu maximá. Meteorológovia očakávajú malú, neskôr však zväčšenú oblačnosť s ojedinelými prehánkami alebo búrkami. Nočná teplota klesne na 21 až 16 stupňov Celzia a denná vystúpi na 32 až 37 stupňov, na severe však len 30 stupňov Celzia. Fúkať bude len slabý, na západe južný vietor do 5 m/s (20 km/h), ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Prichádza ďalší tropický víkend:
Zobraziť galériu (6)

Nedeľa

V nedeľu bude cez Slovensko postupovať studený front. Bude prevažne oblačný deň a na viacerých miestach spŕchne, niekde aj zahrmí a hrozia búrky z tepla. Naďalej bude aj nočná teplota veľmi vysoká a dosiahne 22 až 16 stupňov, denná vystúpi na 27 až 33 stupňov Celzia, na juhovýchode však môže byť ešte teplejšie. Viať by mal len slabý vietor, postupne severný, ktorý naberie rýchlosť 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h) a pri búrkach prechodne zosilnie.

Prichádza ďalší tropický víkend:
Zobraziť galériu (6)

Teplotné výstrahy

Na piatok a sobotu meteorológovia vydali teplotné výstrahy. Piatkové výstrahy druhého stupňa sa týkajú Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja. Sobotná výstraha prvého stupňa platí pre Prešovský a Žilinský kraj, pre ostatné kraje platí výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami.

Piatkové výstrahy
Zobraziť galériu (6)
Piatkové výstrahy

Sobotné výstrahy
Zobraziť galériu (6)
Sobotné výstrahy

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu