Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Pekelný víkend pred nami: Extrémne horúčavy už aj v noci, v nedeľu čakajte búrky z tepla!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po prednej strane tlakovej níže nad západnou Európou a Biskajským zálivom prúdi od juhozápadu do strednej Európy veľmi teplý vzduch, ktorý v sobotu ešte zosilnie. Brázda nízkeho tlaku sa bude v nedeľu presúvať na východ, pred ňou vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu nad naše územie. SHMÚ vydal aj výstrahu 1. stupňa na sobotu i nedeľu.

Piatok: Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu bude cez deň slnečno, popoludní sa na našom území pri prechodne zväčšenej oblačnosti môžu ojedinele vyskytnúť prehánky a búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 27 až 33 stupňov Celzia, teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo 19 stupňov. Fúkať by mal južný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h). 

Sobota: V prvý víkendový deň bude jasno až polooblačno, popoludní sa môžu opäť ojedinele vyskytnúť búrky. Malo by byť extrémne teplo, nočná teplota sa vyšplhá na 20 až 15 stupňov Celzia. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 29 až 35 stupňov. Fúkať bude južný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Pekelný víkend pred nami:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Nedeľa: Meteorológovia predpovedajú jasné až polooblačné počasie. Cez deň pri časom zväčšenej oblačnosti budú miestami prehánky, alebo búrky, ojedinele aj s krúpami. Naďalej môžeme očakávať extrémne teplo, nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 21 až 16 stupňov Celzia, tá denná v rozmedzí 30 až 35 stupňov. Fúkať by mal prevažne južný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie.

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu