Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Za smrť Mirky (†2) z Hriňovej môžu lekári

Za smrť malej Mirky je zodpovedná nemocnica.
Za smrť malej Mirky je zodpovedná nemocnica.

BRATISLAVA - Za smrť dvojročného dievčatka z Hriňovej, ktorá zomrela koncom januára vo zvolenskej nemocnici, môžu lekári. Rozhodol tak Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), ktorý neuznal námietku nemocnice. O možnej sankcii pre nemocnicu úrad ešte len rozhodne, informovala ČTK hovorkyňa ÚDSZ Annamária Higginsová.

"Pobočka ÚDZS neakceptovala námietky (...) a vec je v správnom konaní," povedala Higginsová. Dvojročnú Mirku hospitalizovali koncom januára vo zvolenskej nemocnici so zvýšenou teplotou. Rodičom údajne lekári povedali, že je iba zahlienená a o niekoľko dní pôjde domov.

Stav dievčatka sa náhle zhoršil a previezli ju do nemocnice v Banskej Bystrici, kde zakrátko zomrela. Podľa nepotvrdených informácií bol príčinou zápal obličiek. Prípad už preveruje aj polícia, vyšetrovateľ vo Zvolene začal konať na základe informácií z médií. Vinníkovi hrozia až tri roky väzenia.

Polícia vyšetruje aj smrť trinásťročného školáka z Topoľčian, ktorého vlani 6. decembra bodol spolužiak štetcom do pľúc. Aj za to podľa úradu sčasti môžu lekári, ktorí chlapcovi neposkytli dostatočnú starostlivosť. Úrad preveruje aj prácu lekárov michalovskej nemocnice pri ošetrení štyri a polročného chlapca, ktorý zomrel po tom, čo sa údajne udrel do hlavy. Na Slovensku kvôli pochybeniam lekárov vlani zomrelo viac ako 20 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu